Brain+ har i dag meddelt, at de har fuldendt udviklingen af alle teknologiske funktionaliteter og hele indholdet af CST-materiale til den nye version af deres CST-Assistent. CST er den engelske forkortelse for kognitiv stimulationsterapi (Cognitive Stimulation Therapy), der er en internationalt anerkendt ikke-lægemiddelbaseret form for behandling til mennesker med demens.

Den nye produktversion er en væsentlig opgradering og imødekommer i udstrakt grad CST-terapeutens behov for at kunne levere den bedst mulige behandling. Sigtet er at tilbyde en løsning, der kan understøtte implementeringen og skaleringen af CST til gavn for mennesker, der er ramt af demens.

CST-Assistenten v.2.0, vil blive frigivet til brug i Danmark senere i juni 2024, og i samme forbindelse blive gjort tilgængelig for Brain+’ partnere i COPI implementeringsprojektet for skalering af CST i Danmark. Det vil også aflede mere relevant brugerinformation til at videreudvikle produktet i fremtiden.

Færdiggørelsen af CST-Assistant v2.0 er især et vigtigt skridt imod den planlagte lancering af en engelsk version i Storbritannien i tredje kvartal 2024, hvor Brain+ arbejder henimod at opnå godkendelse af produktet som et såkaldt Medical Software.

CST-Assistant v2.0 gør det muligt for sundhedssystemer, der administrerer pleje og behandling af mennesker med demens, hurtigt og omkostningseffektivt at skalere deres levering af CST. I Storbritannien er CST den eneste ikke-lægemiddelbaserede behandling af personer med demens, som anbefales til national implementering af NICE. Rådgivende terapeuter, der er ansvarlige for at diagnosticere demens i Storbritannien, er forpligtet til at tilbyde CST til dem, der er diagnosticeret. I Storbritannien er fordelene ved CST bredt anerkendt, men der er mangel på tilstrækkelige ressourcer til at levere og skalere behandlingen som anbefalet. Dette kan i høj grad afhjælpes ved brug af CST-Assistant v2.0, som gør det muligt for flere mennesker at få adgang til behandlingen med færre terapeuter, samtidig med at det sikres en standardiseret behandling af høj kvalitet.