MapsPeople har i dag offentliggjort resultatet af selskabets fortegningsemission, hvor aktionærer har haft mulighed for at tegne nye aktier i kurs 2,00.

MapsPeople havde på forhånd sikret ca. 96,5% af emission gennem aftaler med garantistillere, hvorfor det var forventet, at MapsPeople ville gennemføre en fuldtegnet emission. Der er i alt blevet tegnet nye aktier for 37,4 mio. kroner, hvilket var over maksimumudbuddet på 36 mio. kroner, som selskabet nu får tilført i frisk kapital før omkostninger forbundet med emissionen.

Den rejste kapital skal være med til at sikre selskabets kapitalstruktur, og sikre at selskabet kan kapitalisere på vækstmuligheder, heriblandt potentielle opkøbsmuligheder. MapsPeople har konkret beskrevet, at de forventer at bruge 50% af provenuet på M&A (opkøbsmuligheder), 30% på salg og marketing og 20% på produktudvikling med særligt fokus på udvikling af kort med kunstig intelligens og kortopdateringer.

CEO for MapsPeople, Morten Brøgger udtaler i forlængelse af den vellykkede emission:

Jeg er meget glad for, at MapsPeople har gennemført kapitaludvidelsen på en så imponerende måde med støtte fra mange eksisterende aktionærer og nye solide aktionærer. Vi har nu kapitalen til både at fortsætte vores høje organiske vækstrater og en mulighed for at identificere mindre opkøbsmuligheder, der yderligere kan accelerere vores vækst og bane for at blive break-even og cash flow positive. Dette er vigtigt for mig og MapsPeople for at sikre vores ledende globale position i de kommende år i denne spændende industri, der oplever høj vækst.