Det er de færreste selskaber på den danske First North, der ikke har en langsigtet gældspostering i regnskabet. Erria er dog en af de få.

Det har været et strategisk fokusområde for selskabet at sænke den langsigtede gæld, og har været en mangeårig kamp efter gælden tidligere har vist sig udfordrende for selskabet. Det kan godt ske, at tallene på grafen herunder ikke syner vildt voldsomme, men når der tages højde for, at omsætningen i 2014 og 2015 lå på henholdsvis 56,8 mio. kroner og 41.7 mio. kroner, kan en gæld på 24 mio. kroner være ganske byrdefuld.

Selskabet har dog gennem en længere årrække levereret solide resultater, som også har budt på løbende opjusteringer. Dette skyldes blandt andet selskabets store fokus på værdiskabelse gennem 7 forskellige strategiske målsætninger. De strategiske målsætninger er omsætningsvækst, profitabilitet og margin forbedringer, egenkapitalens forrentning, positiv pengestrøm, gældsreducering, strategiske investeringer og værdiskabelse for aktionærer.

Kigger man på udviklingen gennem de seneste par år, lykkedes det selskabet at opjustere hele 5 gange for regnskabsåret 2022, mens vækstforventningerne i særligt Vietnam har fået et stort strategisk fokus. Fra 2021 til 2023 har selskabet tredoblet omsætningen, hvor egenkapitalen i samme periode er blevet genetableret fra -11,7 mio. kroner til 7,8 mio. kroner.

I 2024 forventede Erria at nå en omsætning på 185-200 mio. kroner, et EBITDA på 5-7 mio. kroner og et EBIT på 4-6 mio. kroner. Efter et stærkt første halvår med forbedrede marginer og fokus på driftseffektivitet, har selskabet opjusteret forventningerne til EBITDA og EBIT til nu 7-9 mio. kroner og 6-8 mio. kroner.

Med ingen gæld og en solid trecifret millionomsætning med potentiale til vækst er Erria godt stillet til at eksekvere på de operationelle målsætninger om strategiske investeringer og værdiskabelse for aktionærerne.