Risk Intelligence blev grundlagt i 2001 af administrerende direktør Hans Tino Hansen, og har specialiseret sig i at levere globale risikovurderinger og efterretninger.

Risk Intelligence har særligt fokus på den maritime sektor. Selskabets tjenester omfatter analyser, planlægningsværktøjer og risikovurderinger relateret til trusler som pirateri, terrorisme og organiseret kriminalitet. Det er desværre en del af det globaliserede handelssystem, at virksomheder skal forholde sig til disse ting, hvorfor Risk Intelligence tilbyder ganske relevante produkter.

Derfor er det også et forretningssegment, som er vækstet markant siden selskabets stiftelse, hvor der tilbydes et globalt 24/7 Risk Intelligence System, som understøtter selskabets kunder i at navigere sikkert i risikofyldte områder.

Læs også: Q-Interline er tilbage på vækstsporet: Tocifret vækst forventes igen i 2025

Risk Intelligence dækker et vigtigt behov

I november 2024 blev der vedtaget nye regler, som har til hensigt at sikre et højt niveau af maritim sikkerhed og beskyttelse af de søfarende. Disse forventes dog først at træde i kraft i 2027, hvorfor der er tale om en langvarig udvikling. Det er dog regler, som er relevante for et selskab som Risk Intelligence.

Den 1. juli 2024 trådte den internationale sikkerhedsstandard, IP-koden, i kraft. Denne kode er designet til at forbedre sikkerheden for skibe, der transporterer offshore-personale, og sikrer, at skibe overholder specifikke krav for at beskytte både besætning og passagerer. Disse regler bliver desværre ikke lavet uden behov, da der i 2024 blev rapporteret 116 piratangreb, mens der er rapporteret hele 126 gidseltagninger i løbet af året, hvilket er en markant stigning fra 73 i 2023 og 41 i 2022.

Derfor er der et stort arbejde på tværs af skibsmiljøet for at sikre sikkerheden. En af disse metoder er ved et at bruge et system til at foretage risikovurdering, hvilket Risk Intelligence kan være behjælpelige med, og der forventeligt i endnu højere grad er brug for i fremtiden for at forhindre disse situationer eller i hvert fald kunne klæde de skibsfarende bedst muligt på.

Ekspertise opbygget over mange år

Ekspertise indenfor overvågning, analyse og rapportering ifm. sikkerhed er yderst vigtigt, hvorfor Risk Intelligence også har brugt mange år på at opbygge den nødvendige ekspertise for at have et stærkt fundament til at vækste.

I 2022 omsatte selskabet for 17 mio. kroner med 26 ansatte, hvor der i september 2022 blev lanceret en ambitiøs vækststrategi frem mod 2025. I denne fremgik det, at Risk Intelligence ville vækste deres årligt tilbagevendende omsætning med gennemsnitligt 30% om året i de tre år samt opnå en samlet omsætning på omtrent 50 mio. kroner i 2025, mens forventningen var at kunne vækste profitabelt allerede fra 2023. Der blev i alt fremlagt fem strategiske milepæle, der kan ses på billedet herunder.

Risk Intelligence

Disse milepæle er dog udsat med et år, som følge af en ændret regnskabspraksis for selskabets årligt tilbagevendende omsætning (ARR), hvor anerkendelsen af omsætningen blev periodiseret.

Den anerkendte omsætning steg derved 10% i 2023, mens selskabets årligt tilbagevendende omsætning (ARR) steg med 27%, hvilket var meget tæt på selskabets ambition om 30%. Nettoresultat faldt til minus 11,5 mio. kroner fra minus 10,3 mio. kroner i 2023, svarende til en negativ udvikling på omtrent 11%.

Derfor blev selskabets ambition for 2024 at levere et EBITDA-resultat lige omtrent 0, hvilket ville være en forbedring på 7,2 mio. kroner ift. 2023. Det vigtigste for selskabet var dog, at pengestrømmene ville være positive fra driften.

Ved udgangen af Q3 2024 var den anerkendte omsætning steget med 29% ift. samme periode sidste år, mens EBITDA var negativt med 1,8 mio. kroner for perioden. Ses der i stedet på Q3 isoleret, var der et positivt EBITDA, mens pengestrømmen fra driften fortsat var negativ. I mellemtiden er selskabet også kommet op på at have 29 registrerede ansatte. Selvom udviklingen er gået en smule langsommere end ledelsen havde forventet, er der fortsat mange positive elementer. Selskabet er i en konstant bedring, og når først isen brydes ift. en profitabel drift og en vækst på omtrent 30% kan fastholdes, er der udsigter til en potentielt interessant investeringscase.

Nuværende værdiansættelse

Risk Intelligence har en værdiansættelse på 26 mio. kroner svarende til under 1 mio. kroner per ansat i virksomheden. Det reflekterer den nuværende risikovurdering af selskabet, hvor der brændes relativt mange penge af på bundlinjen for at finansiere væksten. Kombineret med et aktiemarked, hvor adgangen til ny kapital kan være svær og byrdefuld for eksisterende investorer, er det denne type af selskaber, der kan få en særligt lav værdiansættelse grundet risikoen for udvandingen af eksisterende aktionærer.

Har man fortsat tillid til selskabet, kan det dog også være denne type af aktier, der kan stige ganske markant, når først den profitable vækstdrøm realiseres. Stifter og administrerende direktør Hans Tino Hansen købte i december 2024 aktier for hele 637.700 kroner svarende til i alt 500 tusinde aktier, hvilket udgør knapt 2% af de samlede antal aktier. December bød ligeledes på rigtig mange interessante opdateringer om nye aftaler, der kan være med til at drive væksten i det nye år.

Ser man på et sammenligningsgrundlag af andre typer af selskaber, handles Risk Intelligence til en ARR-multipel på lige over 1, hvor det for store veletablerede virksomheder er omtrent 7. Dette tager dog også forbehold for, at der er en væsentlig stærkere væksthistorik, omsætning og systemer, samt profitabilitet blandt mange af de dyrest værdiansatte selskaber. Dog er det fortsat en stor difference, hvor der findes meget få virksomheder med så lav ARR-multipel, hvilket bliver særligt interessant at følge, som selskabet kommer tættere på dets mål om profitabilitet.

Risk Intelligence er med andre ord et interessant selskab i mine øjne, men hvor det også er nemt at finde de risici, der har presset aktiekursen, der over de seneste tre over er faldet over 70%.