For alle os der følger udviklingen blandt de mindre danske vækstaktier, er fokus lige for tiden rettet mod de mange regnskaber.

Personligt investerer jeg ikke i de selskaber, som benytter vores platforme i forlængelse af deres kommunikation, hvorfor mine investeringsmuligheder blandt de mindre vækstaktier også er lidt mere begrænset. Alligevel er der tre af de mindre danske vækstaktier, der har fundet vej til min portefølje, og efterhånden for et ganske anseeligt beløb for samlet knap 10% af mine investerede midler. Blandt disse tre selskaber er to kommet med deres Q2/H1 regnskaber i dag, hvor der kan opnås et yderligere indblik i selskaberne.

De to regnskaber jeg vil se nærmere på i denne artikel, har overordnet været ganske pæne, men samtidig har der også været meddelelser fra andre af de mindre danske vækstaktier, hvor forventningerne til årets resultat er blevet nedjusteret.

OrderYOYO

Den første investeringscase er OrderYOYO, hvor spændingen dog ikke var vildt stor. Selskabet havde nemlig givet en opdatering allerede den 18. juli, der satte fokus på alle de vigtigste nøgletal, og indebar en ganske pæn opjustering, hvor omsætningen fik løftet sit interval med 10 mio. kroner, og EBITDA-marginen fik løftet den nederste del af intervallet og nu forventes på 16-17%.

Derudover afholdt selskabet et webinar den 30. juli, hvor flere ting blev afklaret. Derfor er det også minimale nyheder, der er kommet i dag. En ting jeg dog bider mærke i, er, at selskabet har øget deres gældsfaciliteter med 70 mio. kroner, hvorfor der samlede adgang til kapital er på 137,5 mio. kroner, hvoraf de 57,5 mio. kroner er i kontantbeholdningen på nuværende tidspunkt. Dette giver selskabet mulighed for nye og spændende M&A aktiviteter, som tidligere har været omfattet af stor succes.

Det jeg finder særligt interessant ved OrderYOYO, er, at selskabet har formået kontinuerligt at forbedre driften, mens der sker anseelig vækst. I 2022 var EBITDA-marginen for Q2 på -7,3%, i 2023 var den forbedret til 10,2% for Q2, mens den i år har været hele 16% gennem Q2, mens den langsigtede ambition er en EBITDA-margin på 25%. Fra 2021 til 2024 er der leveret en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på 27%, mens driften er blevet optimeret.

Kan denne udvikling fortsætte, og selskabet lykkedes med at eksekvere på fremtidsplanerne, synes jeg det er en meget interessant investeringscase i nuværende til en værdiansættelse på lige under 2,5 gange selskabets årligt tilbagevendende omsætning ved udgangen af første halvår.

OrderYOYO leverer dog fortsat negative tal på bundlinjen, hvilket primært skyldes store nedskrivninger. Det er jeg ganske overbevist om selskabet på længere sigt nok skal formå at levere. Derfor er det også min klart største position i denne type af aktier, og udgør omtrent 4% af min samlede aktieportefølje.

Shape Robotics

Den anden investeringscase der har leveret regnskab, er Shape Robotics, hvor væksten kan tage pusten fra selv den største jubeloptimist. Selskabet har formået at levere en vækst på 93% i andet kvartal sammenlignet med samme periode året før. Til trods for ”blot” at have omsat for 106,1 mio. kroner gennem første halvår, har selskabet en forventning om at omsætte for 300 mio. kroner i 2024, hvilket blev fastholdt.

Derudover har selskabet en forventning om at nå et EBITDA-resultat for helåret på minimum 25 mio. kroner, hvilket er ganske ambitiøst, når EBITDA-resultatet for første halvår er negativt med 9,7 mio. kroner.

Ser man på selskabets udvikling i lidt historisk perspektiv, blev der blot omsat for 6 mio. kroner i 2020, hvor selskabet blev børsnoteret. 18 mio. kroner i 2021, 87 mio. kroner i 2022, hvor der også blev leveret det første positive EBITDA-resultat, 171 mio. kroner i 2023 og nu forventes altså over 300 mio. kroner i 2024.

Det er en vækstrejse, som kan være svær at forstå, og stiller også nogle fuldstændigt vanvittige forventninger til selskabets udvikling. Med en børsværdi på under 400 mio. kroner, og så stor eksplosiv vækst, ser jeg dog et stort potentiale, hvis selskabet lykkedes med at indfri dets planer. Særligt med tanke på, at selskabet formåede at lande et positivt resultat på bundlinjen i 2023 med et EBITDA-resultat på 17 mio. kroner.

Der er dog markant større risiko, da det mildest talt er vilde vækstforventninger til H2 2024, og ikke meget skal gå galt, før der må komme en stor nedjustering. Derfor udgør aktien også kun omtrent 2% af mine portefølje, altså omtrent det halve af OrderYOYO. Det er dog ikke usædvanligt for Shape Robotics at hente en stor del af årets resultat i slutningen af året, hvor de også har styr på odrerbogen.

Movinn

Movinn har ikke lige aflagt regnskab i dag, men derfor vil jeg gerne fortælle lidt om selskabet alligevel, da det også er min portefølje. Det skal dog siges, at jeg halverede min position i selskabet efter aktien var steget 150%, mens aktien sidenhen er faldet lidt tilbage igen, så mit urealiserede afkast er på omtrent 100%, hvorfor min position er relativt lille og udgør knap 1% af porteføljen.

Movinn er ikke helt den samme kategori af aggressiv vækstaktie med god track record gennem de seneste år som de to andre selskaber. Derimod er det et selskab, som har været igennem en del modstand, hvilket også resulterede i en vildt lav værdiansættelse.

Da jeg købte mine Movinn aktier tror jeg, at P/S var under 0,3 til trods for, at selskabet har en ganske solid forretning i form af servicerede lejligheder. Min vurdering af selskabet var, at det var blevet så relativt billigt til den underliggende forretning, at der var en begrænset downside, men en stor upside.

Hertil har jeg stor tiltro til ledelsen, som jeg altid synes har kommunikeret åbent og ærligt, så der ikke har været tvivl om hvor Movinn står, selvom det ikke altid har været positivt. Det er dog ikke et selskab, der på magisk vis transformeres over natten, hvorfor det er et langt sejt træk for at komme op og levere de finansielle resultater, man har lykkedes med tidligere og har ambitioner om er den langsigtede normal.

Derfor glæder jeg mig også i særlig stor grad til at se selskabets regnskab for andet kvartal den 30. august, hvor der forhåbentlig endnu engang gives en suveræn indsigt i selskabets udvikling og forventningerne til den nærmere fremtid fra selskabets ledelse.