Det danske udlejningsselskab Movinn er måske et lidt ukendt selskab blandt de private aktionærer, hvor blot 182 nordnettere er registreret som aktionærer.

Det er dog et selskab, som jeg selv finder interessant, og vil forsøge at give dig et indblik i, gennem denne artikel. På trods af at det er en mindre dansk aktie, der måske ikke er så kendt for den almene private investor, har jeg nemlig fulgt selskabet siden børsnoteringen. Aktien skiller sig også positivt ud blandt de mindre danske vækstaktier i 2024, hvor aktien er oppe 40%.

Movinn udlejer møblerede lejligheder, hvoraf de selv lejer størstedelen. Selskabet har fokus på at servicere større virksomheder, der har behov for, at deres ansatte kan få dækket deres boligbehov. Der er overordnet mange ting, som jeg er yderst begejstrede for i selskabet, hvor jeg har stået på sidelinjen og observeret selskabet i snart tre år. Der var en række risikoelementer, som jeg gerne ville have mere klarhed over forud for en investering.

Dette indebærer blandt andet, at Movinn ønsker at opstarte i Stockholm, Gøteborg, Hamburg og Berlin i 2024-2025, hvilket er temmelig dyrt, hvor et nyt marked ofte leverer underskud i de første driftsår. Det er i hvert fald erfaringen fra da selskabet trådte ind i Sverige. På længere sigt anser jeg det dog som ganske positivt at brede risikoen udover flere markeder. Gennem 2023 har der været en negativ pengestrøm for selskabet.

Årsrapporten viste for det danske marked en EBITDA-margin på 2,4% og en ledighedsrate på 14,5%, hvilket skal holdes op mod selskabets ambitioner om en EBITDA-margin på 15% og en ledighedsrate på 10%. Alligevel tog jeg risikoen, og investerede et relativt lavt beløb i virksomheden, hvorfor jeg i dag har aktier i Movinn.

Hvorfor valgte jeg at investere?

Der er to primære årsager til, at jeg valgte at købe aktier i Movinn, hvilket er transparens og markedsværdi. Movinn har 16.735.542 udestående aktier, hvor jeg valgte at investere til kurs 1,88. Det er altså blot en markedsværdi på 31,5 mio. kroner for et selskab med en omsætning på mere end 80 mio. kroner og en ambition om at have en EBITDA-margin på 15%, hvilket svarer til 12 mio. kroner med en omsætning på 80 mio., og endnu højere, når der medregnes fremtidig vækst.

Det fandt jeg på papiret som en yderst interessant mulighed, hvorfor det vigtigste var at vurdere, om jeg havde tiltro til, at selskabet kunne indfri deres ambitioner. Her synes jeg, at den administrerende direktør Patrick Blok er meget åben og ærlig. Følgende citat fremgik eksempelvis af selskabsmeddelelsen ifm. årsrapporten.

I am painfully aware that I have disappointed our shareholders this year. I of course know what we can do – and what we are currently doing – which is why we are also guiding towards an optimistic outlook.

Dette er blot et håndplukket eksempel, men jeg synes generelt selskabets kommunikation er meget transparent, åben og ærlig, selvom det ikke har været positive toner, der har prydet selskabsmeddelelserne det seneste år før min investering. Fremtidsmulighederne og en stor tiltro til ledelsen var altså de primære årsager bag min investering, som blev foretaget den 15. april 2024.

Movinn har været gennem et udfordrende år

Movinn blev ramt af interne udfordringer, hvor salgsteamet skulle genopbygges på rekordtid, hvilket gav en stor påvirkning, og har fået selskabet til at revurdere dets strategi til at opbygge et mere modstandsdygtigt system. Dette sker gennem et mere digitalt system, som selskabet har udviklet gennem andet halvår 2023, og er i gang med at implementere her i første halvår 2024.

Ambitionen er at give fuld fleksibilitet for Movinns kunder til at kunne booke lejligheder 24 i timer, og uden at være bundet op på andet end den minimale koordination, hvilket også medfører nemmere skaleringsmuligheder for selskabet.

Movinn gik ind i 2023 med 296 enheder på det danske marked og ud med 396 enheder, mens EBITDA-resultatet faldt fra 9 mio. kroner til 769 tusinde kroner, og der fremkom en minimal fremgang i omsætningen relativt til antallet af nye lejligheder, hvilket blandt andet tilskyndes en højere ledighedsrate. Grundet et højt udbud af lejligheder og servicerede lejligheder i Aarhus, har Movinn valgt at nedskalere dette marked, hvor der ved udgangen af 2023 blev opsagt 13 enheder. Dette giver en årlig besparelse på næsten 1,7 mio. kroner, hvilket selvfølgelig blev mindsket for den indtægt lejlighederne generede.

Det har dermed ikke været svært at se udfordringerne for selskabet gennem 2023, hvilket også er blevet afspejlet i aktiekursen, selvom det har set godt ud for aktien isoleret i 2024. Udsigterne for 2024 er en smule bedre, hvor selskabet forventer en omsætning for koncernen på 87-94 mio. kroner, hvilket svarer til en vækst på 4-10%, mens EBITDA-resultat forventes at være på 8-12 mio. kroner, hvilket svarer til en vækst på 700-1.200% fra det lave niveau i 2023.

På hjemmesiden fremgår der per 30-05-2024, at der er 6 ledige lejligheder i Aarhus, hvor udsnittet fra en af dem kan ses på billedet herunder.

Movinn lejlighed aarhus

God start på 2024

Alt er selvfølgelig relativt, men selskabet har leveret en EBIT-margin gennem første kvartal 2024 på 5,7% på koncernniveau, hvilket er markant bedre end de 3,7% fra første kvartal 2023. Ledigheden er også faldet til 15,8% fra 17,3% i første kvartal 2023. Der er dog fortsat et godt stykke vej til at indfri målene om ledighedsrate på under 10%, og en EBITDA-margin på over 15%.

Forventningerne til helåret blev fastholdt ifm. regnskabet for første kvartal 2024, hvor der forventes en bedring af markedet fra andet kvartal og fremadrettet, hvilket selvfølgelig er en risikofaktor at lave sin målsætning efter. Efter den fulde implementering af teknologiske tiltag og de forventede resultater heraf, så vender selskabet igen sit fokus mod de langsigtede planer, der blandt andet indebærer det tyske marked.

Dog er alt ikke fryd og flamme, da selskabet gennem første kvartal 2024 har haft en negativ pengestrøm på 2,1 mio. kroner, og ved udgangen af kvartalet kun har 4,8 mio. kroner tilbage i likvide beholdninger. De likvide beholdninger er mindsket med 48% ift. udgangen af første kvartal 2021, hvorfor det kræver en væsentlig bedre pengestrøm i 2024, hvis ikke selskabet skal ud at hente kapital eller opnå bridgefinansiering, indtil der opnås en positiv pengestrøm fra driften.

Bestyrelsen viser tillid til selskabet

Movinn kunne også offentliggøre insiderkøb tilbage i januar, hvilket har fortsat i slutningen af maj. Først meddelte selskabet, at bestyrelsesmedlemmet Christian Scherfig har købt aktier i Movinn for i alt ca. 33 tusinde kroner. Han har af tre omgange i slutningen af maj igen købt aktier for hhv. knap 16 tusinde kroner, ca. 30.000 kroner og yderligere ca. 18 tusinde kroner. Dermed har han i 2024 købt aktier for i underkanten af 100.000 kroner.

Derudover har bestyrelsesmedlemmet Christian Dalum også købt aktier, hvor han i slutningen af maj har købt aktier i Movinn for ca. 195 tusinde kroner. Movinn-aktien er i år oppe med omtrent 40%, hvorfor der særligt på de første aktier, som Christian Scherfig købte, allerede er et solidt afkast.

Det jeg finder mest interessant er, at opkøbene i maj måned er sket fra den 24. til den 28. maj. Dette er nemlig efter aktien er steget fra et bundniveau i kurs 1,66 i marts måned, og så til mere end kurs 3 og næsten helt op i kurs 4 for de seneste af handlerne. Det indikerer i min verden, at der er stor tiltro til, at udviklingen er ved at vende i selskabet, og der fremadrettet kan leveres ganske pæne resultater. Ellers synes jeg i hvert fald, at det er en besynderlig timing med aktiekøbene.

Ved udgangen af første kvartal var selskabets enheder fordelt, som det fremgår på nedenstående billede.

Movinn antal enheder

Fortryder jeg at have investeret et lille beløb?

Movinn udgjorde for tidspunktet for mit køb omtrent 1% af min samlede portefølje. Derfor indtog selskabet på det tidspunkt også pladsen som den mindste position i min portefølje. Med et urealiseret afkast på omtrent 100% er det en naturlig tanke, om man burde have købt mere.

Jeg sidder dog ikke tilbage og ærgrer mig, da der var en enorm risiko forbundet med mit opkøb. Selskabet har ikke leveret varen gennem 2023, og det handlede om tiltro til ledelsen, om de kunne få selskabet tilbage på sporet i 2024. Indtil videre er der vist små tegn hertil og tiltro fra bestyrelsen, men der er som jeg ser det fortsat en stor risiko forbundet med min investering. Derfor synes jeg også, at det er et passende beløb jeg har investeret, og fortsat er investeret med i selskabet, der nu udgør lidt over 2% af min samlede portefølje.

Et par dårlige nyheder og et skuffende regnskab for andet kvartal vil jeg dog mene er nok til at fjerne hele min urealiserede gevinst. Der er virkelig behov for, at selskabet leverer i 2024, hvis der fortsat skal være tiltro til eksekveringen fremadrettet. Derudover er der fortsat spørgsmålet omkring kapitalsituationen. Indtil videre er jeg dog glad og optimistisk for min investering.

Efter jeg oprindeligt havde skrevet artiklen, som var klar til deling, steg Movinn dog 15%, og trak mit totalafkast op på mere end 150%, hvor jeg valgte at sælge halvdelen af mine aktier lige under kurs 5. Det skyldes udelukkende, at jeg ikke ønsker aktien skal fylde alt for meget i mit depot – hvor den var oppe at fylde tæt på det samme som Amazon. Generelt justerer jeg mine positionsstørrelser ift. den risiko der er forbundet med en investering, hvorfor det hører til min almindelige strategi, og ikke er noget selskabsspecifikt ved Movinn der fremtvang mit salg.

Disclaimer: Jeg har aktier i Movinn. Dette skal ikke anses som en opfordring til køb eller salg af aktier i Movinn. Lav altid din egen research inden en potentiel investering.