Wirtek har i dag meddelt, at de har opkøbt en række aktiver fra konkursboet i Seluxit, der indgav konkursbegæring den 26. juni 2024.

Seluxit var en dansk børsnoteret virksomhed, der havde udviklet en læringsplatform såvel som et system indenfor IoT, der havde til henblik at optimere f.eks. energiforbruget produktionskæderne.

Wirtek har nu overtaget Seluxits stabile, skalerbare og sikre IoT platform samt Seluxits energistyreringssystem, EMS. Det styrker i høj grad Wirteks udbud af services inden for bæredygtig energi, og giver Wirtek muligheden for at skalere selskabet med nye produkter og licenser inden for selskabets eksisterende IT-services. Wirtek har et stort strategisk fokus på at vækste inden for bæredygtige energiløsninger, hvor selskabet inden for dette område formåede at skabe en omsætningsvækst på 82% i første kvartal 2024 sammenlignet med samme periode sidste år.

Wirtek har i samme ombæring overtaget Seluxits kunderelationer, mens en række vigtige medarbejdere i Seluxit vil blive tilbudt ansættelse i Wirtek med henblik på at fortsætte med at levere Seluxits produkter og services til kunderne uden kunderne påvirkes af overtagelsen fra Wirtek. Det fremgår af meddelelsen, at Wirtek vil præsentere yderligere detaljer om opkøbet og potentielle påvirkninger på de finansielle forventninger på et senere tidspunkt.