Green Impact Ventures, mere kendt som Waturu, har indtil videre været suspenderet fra børsen gennem hele 2021.

Waturu skiftede d. 25. maj 2021 navn til Green Impact Ventures. Årsagen til navneskiftet skyldes efter sigende, at det bedre afspejler selskabets strategi. Alt imens har selskabets aktier ikke været mulige at handle på børsen, da handlen har været og fortsat er suspenderet.

Som børsnoteret virksomhed på First North, er der nogle krav og regler, som selskaberne skal følge. D. 23. december 2020 skrev Waturu til sine investorer, at selskabet følger regelsættet for Nasdaq First North Growth Market efter bedste evne og vil fortsat gøre dette. Alligevel måtte de meddele, at handlen med aktierne er blevet suspenderet.

Læs også: Hvad er First North?

Årsagen til suspenderingen

Da handlen med Waturu-aktien blev suspenderet, var begrundelsen: “Der er væsentlig tvivl om, hvorvidt selskabet opfylder First North Growth Market Rulebook.” Til Finans udtalte Jakob Kaule i den forbindelse, at børsen har indledt undersøgelse af selskabet, men ikke kunne gå i detaljer med, hvad der præcist undersøges.

Waturu har fået spandevis af dårlig omtale, og Finanstilsynet har undersøgt selskabet med mistanke om markedsmanipulation. Selskaberne er forpligtede til at selskabsnyhederne er korrekte, relevante og pålidelige og ikke må udelade forhold, som kan antages at påvirke vurderingen af oplysningerne. Hvorvidt Waturu har opfyldt dette, kan der være tvivl omkring.

Finans har et tema ved navn “Holder Waturu vand?“, som løbende har sat fokus på problemerne og udviklingen hos Waturu. Det kan være et godt sted at kigge, for at få forståelse for hvorfor der er mistanke om overtrædelse af reglerne.

Hvornår aktien kan handles igen, er svært at sige. Allerede tilbage i februar udtrykte selskabets nye Certified Advisor undren over den fortsatte suspendering fra Nasdaq. Snart et halvt år senere, er aktien fortsat suspenderet.