Du har måske hørt om aktier placeret på Large- Mid- og Small Cap-segmentet. Men hvad betyder det egentligt, hvis et selskab er noteret på Mid Cap?

Når du handler danske aktier, handler du gennem Nasdaq. Nasdaq har opsat nogle forskellige børssegmenter blandt de danske aktier, så vi nemmere kan kategorisere selskaberne. Modsat C25, som dannes efter handelslikviditeten, bliver de forskellige segmenter dannet efter markedsværdi.

Læs også: Hvad er Small Cap?

Hvad er Mid Cap?

Som navnet antyder, er Mid Cap det midterste segment blandt Large- Mid- og Small Cap. Det betyder med andre ord, at segmentet indeholder selskaber med en højere markedsværdi end Small Cap selskaberne, men har en mindre markedsværdi end Large Cap selskaberne.

Derfor er Mid Cap segment opgjort i et interval. Når man har en markedsværdi på under 150 mio. EUR, er man et Small Cap selskab. Når man har en markedsværdi på over 1 mia. EUR, er man et Large Cap selskab. Det danner et interval til Mid Cap selskaberne, som har en markedsværdi på 150-1.000 mio. EUR. Det svarer rundt regnet til en markedsværdi på 1,12 til 7,5 mia. kroner.

I et lidt generaliserende perspektiv indeholder det større risiko at investere på Mid Cap sammenlignet med Large Cap. Omvendt er det også større selskaber end Small Cap selskaberne målt på markedsværdi. Nogle vil dermed påstå, at segmenterne også afspejler ens risikoprofil. Hvis du derfor leder efter en højrisiko aktie, kan Small Cap måske være stedet, hvor middelrisiko aktier potentielt kan være på Mid Cap og aktierne med mindre risiko, findes på Large Cap. Det er dog en meget overordnet tilgang, som ikke 100% kan benyttes i praksis.

Selskaber på Mid Cap

På nedenstående tabel fremgår de danske aktier på Mid Cap pr. 17. juli 2022 ifølge Nordnets oversigt.

Aquaporin A/SBang & Olufsen A/SBankNordik P/FBrdr. A & O Johansen A/S BBrdr.Hartmann A/S
cBrain A/SColumbus A/SD/S NordenDanske Andelskassers Bank A/SFlügger group A/S B
Gabriel Holding A/SGreen Hydrogen Systems A/SGyldendal A A/SGyldendal B A/SH+H International A/S
HusCompagniet A/SLån og Spar Bank A/SMatas A/SNilfisk Holding A/SNNIT A/S
North Media A/SOrphazyme A/SPer Aarsleff Holding A/S BRTX A/SSolar B A/S
Sparekassen Sjælland-Fyn A/SSP Group A/STCM Group A/STivoli A/STORM plc A
Trifork Holding AGUIE PlcVestjysk Bank A/S