MeeW ser ud til at blive en skandalehistorie, efter mange nye forhold er blevet afsløret kort inden selskabet skulle være gået på børsen.

Jeg tror at mange af os, der følger de mindre danske vækstselskaber, har haft travlt med at følge udviklingen hos MeeW det seneste døgn. Først kom det frem, at MeeWs regnskabstal ikke var reviderede, hvorefter selskabet offentliggjorde en korrigeret version af sit memorandum.

Der er kommet mange informationer frem i sagen, hvorfor jeg her vil forsøge at skabe et overblik over de informationer, der er kommet frem indtil videre.

Tidslinjen

Den 17. februar 2023: MeeW offentliggør memorandum.

Den 21. februar 2023: Tegningsperioden begynder, og investorerne kan derfor tegne aktier i MeeW. På dette tidspunkt forventede selskabet, at tegningsperioden skulle slutte den 7. marts 2023, men dette er for nu blevet udskudt fem dage. Jeg bemærker dog, at man lige nu den 8. marts 2023 ikke kan tilgå MeeW på Nordnet trods den forlængede tegningsperiode.

Den 28. februar 2023: Der skulle være kommet et revideret regnskab. I dag den 8. marts 2023 har investorerne ikke set dette regnskab.

Den 3. marts 2023: Børsens børspanel vurderer MeeW. Panelet består af Jens Løgstrup og Jakob Have, som gav MeeW en karakter på hhv. 2,27 og 1,83 i skalaen 1-5. Vi har før set børspanelet give lave karakterer, hvorfor det ikke var det mest væsentlige element i artiklen, men i højere grad fokusset på de ureviderede regnskabstal. Dertil vurderede de, at selskabets investeringer var luftigt værdiansat. Børspanelets gennemgang kan findes her.

Den 7. marts 2023: Mange nyheder kommer omkring eftermiddag/aften den 7. marts 2023. Først kommer det frem, at Frihedsbrevet har afsløret selskabets stifter og CEO i at lyve om sit CV. Det blev hurtigt spredt på tværs af medier som Finans, Børsen og Euroinvestor. Medierne har efter sigende ikke haft succes med at komme i kontakt med selskabet, men Armin Kavousi, som er navnet på direktøren, har erkendt sine falske titler overfor Frihedsbrevet. På Euroinvestor kan du læse, at direktøren har løjet omkring titlen som neuroforsker fra det britiske universitet Aston University. Dertil kender Syddansk Universitet ikke noget til ham, selvom han har påstået at have en bachelor i marketing fra Syddansk Universitet. Desuden har han ikke været professionel fodboldspiller i USA, som han ellers har påstået, hvor han ifølge egne udsagn måtte stoppe grundet en knæskade.

Den 7. marts 2023: En række påståede kunder kender ikke til MeeW. Det gælder bl.a. Erhvervsstyrelsen og VIA University College. Det fremgår i en artikel på Børsen.

Den 7. marts 2023: Børspanelet advarer nu direkte mod at investere i MeeW.

Den 7. marts 2023: Jesper Vogelius fra IPO Nordic Fund hos Sorgenfri Kapitalforvaltning, som var selskabets største aktietegner, skriver til Børsen om aftenen, at de ønsker at trække sin investering tilbage. Jesper Vogelius har ligesom journalisterne ikke lykkedes med at komme i kontakt med selskabet på daværende tidspunkt.

Den 7. marts 2023: MeeWs stifter og CEO, Armin Kavousi tager konsekvensen af sine fejltagelser, og stopper som CEO og reducerer sit ejerskab til under 10%. I stedet tiltræder selskabets Co-founder, Peter Funch, som ny CEO. Den officielle pressemeddelelse med citat fra bestyrelsesformanden og den nye CEO kan findes her.

Den 7. marts 2023: Armin Kavousi kommenterer selv på situationen på LinkedIn. Her siger den daværende direktør undskyld, ligesom han skriver, at han har selvstuderet efter det samme pensum som på Aston University, men altså ikke har en Master fra selvsamme universitet. Han afslutter indlægget med at skrive, at han nu trækker stikket i et stykke tid.

Den 8. marts 2023: IPO Nordic Fund bekræfter, at de trækker sig fra noteringen. Årsagen er ikke kun, at Armin Kavousi har løjet om sit CV, men at de endnu ikke har set det reviderede regnskab.  Læs mere her.

Den 8. marts 2023: På trods af at IPO Nordic Fund vil trække sig, ønsker Bent Alsø fortsat at investere. I MeeWs memorandum har Bent Alsø givet tilsagn om at investere for 1 mio. kroner. Læs mere her.

Den 8. marts 2023: Dansk Aktionærforening opfordrer til, at MeeW dropper eller som minimum udskyder sin børsnotering.

Den 8. marts 2023: Investoren Villand Capital trækker sig også som investor i MeeW. De ville ellers have købt aktier for 630.000 kroner. Læs mere her.

Den 8. marts 2023: Spotlight suspenderer Armin Kavousi fra Spotlight-børsen. Det betyder i dette tilfælde, at den tidligere direktør ikke kan sidde i ledelsen eller bestyrelsen i et noteret Spotlight selskab eller have en ejerandel på over 10%. Læs mere her.

Den 8. marts 2023: Nordnet afbryder samarbejdet med MeeW, og alle tegninger gennem Nordnet annulleres. Læs mere her.

Den 8. marts 2023: Det ser ud til, at der bliver sat et foreløbigt punktum. MeeW har nemlig netop meddelt, at de dropper sin børsnotering, og hele den nuværende bestyrelse træder tilbage. Læs pressemeddelelsen her.