Penneo meddelte i juni, at de har til hensigt at rykke op på hovedbørsen, men hvad betyder det for investorerne?

For mange af de selskaber, som vælger at notere sig på First North børsen, er det en målsætning at kunne rykke op på hovedbørsen. Det er ligeledes en markering af, at det går i den rigtige retning for selskabet. I Penneos tilfælde giver det også anledning til at hente ny kapital til yderligere vækst.

Overordnet er det positivt nyt for investorerne, at et selskab ønsker at rykke op på hovedbørsen. Årsagen hertil er, at det åbner op for en række nye investorer, heriblandt større udenlandske investorerne, pensionsselskaber og lignende.

Derfor vil likviditeten i aktien forventeligt stige, hvilket også var tilfældet ved seneste oprykning, hvor GreenMobolity skiftede fra First North til hovedbørsen. I november 2020 havde GreenM-aktien en gennemsnitlig daglig likviditet på omkring 700.000 kroner, hvilket i december var på +2 mio. kroner og +3 mio. kroner i januar. GreenMobility skiftede til hovedbørsen d. 17. december, og måneden efter var aktiekursen samtidig steget over 30%.

Der er også nogle væsentlige forskelle ved at investere i et selskab på First North og hovedbørsen. Dette skyldes at aktier på First North anses som værende unoterede aktier, hvorimod aktier på hovedbørsen anses som værende noterede aktier. Dette har en skattemæssig betydning, men ellers er det ikke noget, som påvirker investorerne.

Investorerne beholder altså sine aktier, men der vil formegentligt komme en højere likviditet samtidig med, at aktien nu anses som værende noteret.