Regnskabssæsonen har været i gang i flere uger på hovedbørsen, men i denne uge er den for alvor også skudt i gang på den danske vækstbørs.

Inden vi gik ind i denne uge, havde SameSystem, Seluxit, Mdundo, Konsolidator og CS MEDICA allerede leveret regnskab. Alene i denne uge kan vi dog forvente hele 13 regnskaber, hvorfor regnskabssæsonen nu for alvor skydes i gang. Gennem hele marts måned vil regnskaberne fortsætte med at tikke ind, hvor der kommer regnskaber hver uge inden generalforsamlingssæsonen begynder i april.

Vi har set fra hovedbørsmarkedet, hvordan regnskaberne kan resultere i markant udsving i aktiekurserne. Dette har vi også set fra de danske minibørsselskaber, som indtil videre har leveret regnskaber. Derfor er det en særdeles spændende tid vi går i møde som minibørsinvestorer.

Regnskaberne indtil nu

Som nævnt har flere selskaber allerede leveret regnskab, inden de for alvor nu begynder at blive offentliggjort. SameSystem offentliggjorde allerede d. 14. januar årsrapport for selskabets skæve regnskabsår, der løber fra 1. oktober 2020 til d. 30. september 2021. Her nåede SameSystem en ARR på 42,1 mio. kroner, hvilket var en smule over forventningerne på 41,8 mio. kroner. Samtidig fastholdte selskabet sine forventninger til 2022, som blev meldt ud ved IPO’en, og venter dermed at nå en ARR på 59,5 mio. kroner ved udgangen af september 2022.

Knap så positivt var det for Seluxit, der ugen efter leverede regnskab halvårsregnskab for selskabets skæve regnskabsår. I samme uge nedjusterede Seluxit sine forventninger pga. fortsat langsommere beslutningsprocesser hos kunder i energisegmentet, samt længere leveringstider på elektronik komponenter. Seluxit forventer nu at omsætte for 6-8 mio. kroner mod tidligere 12 mio. kroner. Samtidig forventer Seluxit at nå et EBITDA på -1 til -2 mio. kroner mod en tidligere forventning om at levere et positivt EBITDA-resultat. Seluxit oplevede fald i aktiekursen i ni dage i streg, hvor aktien i denne periode faldt omkring 30%.

Mdundo, Konsolidator og CS MEDICA leverede regnskab hhv. d. 7. februar, 9. februar og 18. februar. Alle regnskaber blev taget positivt imod, hvor aktierne på dagen for regnskaberne steg pænt. Tilfælles for alle tre regnskaber var, at de levede op til tidligere udmeldte forventninger.

Penneo og Shape Robotics indleder sæsonen

Selvom fem af de dansknoterede vækstbørsselskaber allerede har præsenteret regnskab, er det for alvor i denne uge, at regnskabssæsonen begynder. Penneo og Shape Robotics har i dag skudt ballet i gang, og leverede begge regnskab inden markedet åbnede mandag morgen.

Penneo havde allerede tilbage i januar offentliggjort foreløbige nøgletal, hvorfor investorerne allerede kendte selskabets ARR og EBITDA. Fokus var derfor i stedet rettet mod forventningerne til 2022 og kapitalforhøjelsen. Penneo realiserede i 2021 en ARR på 55,5 mio. kroner, og forventer i 2022 at nå en ARR på 77-82 mio. kroner svarende til en vækst på 40-49%. Samtidig vil Penneo fortsætte med at investere i vækst, og forventer at nå et EBITDA på -5 til -10 mio. kroner.

Ift. kapitalforhøjelsen havde Penneo oprindeligt til hensigt at rejse op mod 100 mio. kroner, men grundet nuværende markedsforhold har bestyrelsen vurderet, at det vil gavne selskabet mere at hente kapital svarende til 5-10% af selskabets markedsværdi inden for de kommende seks måneder, så selskabet kan fortsætte med at investere i høj vækst. Derudover skrider planerne om at skifte til hovedbørsen frem som planmæssigt, og selskabet leverede igen fint på flere af de såkaldte SaaS-metrics, hvor de bl.a. havde en ARR churn på 2%.

Shape Robotics leverede ligesom de andre regnskabsakutelle selskaber i februar op til sine forventninger. Selskabet er i en meget spændende periode, hvor de i 2022 skal forløse det potentiale, som der ifølge selskabet er i salgspipelinen. Efter selskabet allerede har opjusteret sine forventninger i år, forventer selskabet at nå en omsætning på 60-70 mio. kroner i 2022. Dermed vil Shape Robotics minimum nå en omsætningsvækst på 237% ifølge forventningerne.

Læs også: Shape Robotics med stærk vækst.

Penneo og Shape Robotics er i skrivende stund oppe med hhv. 0,8% og 6,6%, hvor vi er tre timer inde i dagens handel. I løbet af ugen kan vi se frem til regnskaber fra Jobindex, FastPassCorp, Risk Intelligence, Trophy Games, Curasight, Freetrailer, Stenocare, Cessatech, FOM Technologies, DanCann Pharma og Agillic. Du kan altid følge med i kommende regnskaber i vores regnskabskalender, som vi løbende opdaterer.