Wirtek A/S er et software-selskab, der gennem outsourcing hjælper andre virksomheder med at skabe gode softwareløsninger.

Wirtek sætter fokus på gode og længerevarende relationer, og derfor har størstedelen af selskabets kunder været kunde i over 5 år. Det største marked er Danmark, hvoraf en af kunderne blandt andet er det børsnoterede selskab, RTX, som har været hos Wirtek siden 2006.

Det tætte samarbejde mellem Wirtek og kunden er en vigtig faktor, og derfor agerer Wirtek også som eksterne kollegaer, hvilket er med til at skabe de gode og længerevarende relationer. Det er noget af det, som er med til at adskille Wirtek fra sine konkurrenter, hvor der desuden er mange aktører. Hele markedet for outsourcing af IT services er i markant vækst, og i 2027 forventes det at have en værdi på 938 mia. USD.

Selskabet har hovedkontor i Aalborg og et salgskontor i Holbæk. Store dele af aktiviteten er dog i Rumænien, hvilket gør det svært at konkurrerer på pris sammenlignet med konkurrenterne udenfor EU. Wirtek konkurrerer dog heller ikke på pris, men på kvaliteten af de ydelser, som de leverer. Samtidig er det vigtigt at være inden for EU’s grænser hvad angår diverse lovgivning.

Wirtek har gennemgået en god økonomisk udvikling de seneste mange år. Fra 2012-2020 har selskabet haft en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på 20%. I 2020 steg omsætningen 19%, hvor EBITDA vækstede hele 80%. Frem mod 2025 guider Wirtek med en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på 30%, hvor de alene i 2021 guider med en omsætningsvækst på 52-59%.

I forlængelse af 2025-strategien vil selskabet udforske de internationale muligheder, så det danske marked i fremtiden fylder mindre i den geografiske omsætningsfordeling. Allerede få måneder efter strategien blev offentliggjort, opkøbte Wirtek CoreBuild SRL Core Technology Services SRL, som øger adgangen til flere internationale kunder.