Wirtek meddeler i dag, at et opkøb i Rumænien er gennemført, og selskabet derfor opjusterer sine forventninger.

I midten af februar 2021 kunne Wirtek offentliggøre, at de havde underskrevet et Letter of Intent, og nu kan selskabet meddele, at de har købt CoreBuild SRL Core Technology Services SRL.

Dette er en vigtig nyhed for Wirtek, og har ligeledes en væsentlig indflydelse. Wirtek øger nemlig antallet af medarbejdere med 40% til 150 højtuddannede IT-medarbejdere. Derudover udvider selskabet fra 3 til 4 udviklings- og testcentre i Rumænien, samt får øget adgang til flere internationale kunder.

Opkøbet påvirker selvfølgelig også virksomhedens økonomiske forventninger til fremtiden. Derfor opjusterer Wirtek også sine forventninger.

Omsætningen i 2021 ventes at ende i niveauet 42 – 44 mio. kroner mod tidligere 31,6 – 33,2 mio. kroner. Dette svarer til en vækst på 52% – 59% sammenlignet med 2020. Selskabets EBITDA forventes nu at ende i niveauet 5,0 – 5,4 mio. kroner mod tidligere 3,5 – 3,8 mio. kroner. Dette svarer til en vækst på 55% – 68% sammenlignet med 2020.

Ifm. med dagens nyhed udtaler selskabets CEO, Michael Aaen:

Det er en fantastisk dag i dag. På alle parametre er CoreBuild et perfekt match til vores den eksisterende forretning i Rumænien, og i alt har vi endnu bedre mulighed for at levere på vores vækststrategi Accelerate25. Vi ønskede at finde en veldrevet virksomhed, som kunne matche os teknologisk og geografisk på kundesiden samt bidrage allerede i år 1 til indtjeningen, og det er lykkedes – og i sådan en udstrækning, at vi opjusterer forventningerne væsentligt. Vi ser meget positivt på fremtiden.