Audientes har i dag meddelt, at de er nået til enighed med Shenzen Hengtong Partner Co. Ltd om at etablere et Joint Venture.

Shenzen har i forvejen været distributør for Audientes i Kina, hvor samarbejdet strækker sig længere end de fleste, da Shenzen i sommeren 2023 også blev investor i Audientes gennem en rettet emission, og deltog også i fortegningsemissionen i foråret. Selskaberne har siden den 3. april 2024, hvor de underskrev et såkaldt ”letter of intent”, arbejdet på at skabe den bedste struktur for en fremadrettet vækst, hvor de nu er nået til enighed om et joint venture, der skal håndtere operationelle aktiviteter vedrørende produktskabelse, marketing og salg på det kinesiske marked af nye produkter i regi af joint venturet.

Det næste skridt på vejen er dermed at oprette dette joint venture-selskab, der kommer til at være baseret i Shenzen, Kina. Selskabernes joint venture har til formål at integrere Audientes’ soft- og hardwareteknologi, samt Hengtongs store operationelle og distributionsekspertise under samme selskab.

Når selskabet er oprettet, skal det således udvikle den kinesiske version af VenTM og drive marketing og salg af dette produkt. Lanceringen forventes at blive i midten af 2025, og træde i fodsporene af den kinesiske version af Companion by Audientes, der kaldes ZhiYingYou, som nu bliver markedsført af Hengtong i Kina.

I denne forbindelse udtaler administrerende direktør i Audientes, Steen Thygesen:

Vi er glade for officielt at blive enige om dette joint venture med Shenzhen Hengtong Partner Co. Ltd., et partnerskab, der rummer et stort potentiale for både vores virksomheder og vores aktionærer. Det repræsenterer et væsentligt skridt fremad i vores mission om at levere højkvalitets, prismæssigt overkommelige høreløsninger til et globalt publikum, med særlig fokus på det kinesiske marked. Ved at kombinere Audientes’ innovative høreteknologi og erfaring med Hengtongs distributionsnetværk og dybe markedsindsigt, positionerer vi os ikke kun til markant at udvikle vores markedsandel i Kina, men også til at accelerere vores globale vækststrategi og drive omsætningsvækst. For vores aktionærer repræsenterer dette joint venture et strategisk træk, der vil forbedre vores markedstilstedeværelse og i sidste ende øge aktionærværdien.