EgnsINVEST Ejd. Tyskland har i dag offentliggjort deres rapport for første halvår 2024, hvor selskabet har leveret et resultat før skat på 35,4 mio. kroner.

Af disse 35,4 mio. kroner kan de 30,4 mio. kroner tilskrives værdireguleringer for selskabets ejendomme, hvorfor det rene driftsresultat (EBVAT), uden værdireguleringer lyder på 5 mio. kroner. For andet kvartal leverede selskabet et positivt driftsresultat på 2,5 mio. kroner, mens der var positive værdireguleringer for 8,9 mio. kroner, hvorfor det samlede resultat i perioden lød på 11,4 mio. kroner.

De gode resultater betyder også, at den bogførte værdi, kaldet indre værdi, af selskabet nu lyder på 248,88 kroner per aktie, hvilket svarer til en stigning på 1,68% gennem det seneste kvartal. I løbet af andet kvartal har selskabet haft en tomgang på 0,79% for private lejemål og 7,87% for erhvervslejemål. I alt var tomgangen på 1,52%, svarende til 13 lejemål. Egenkapitalens forrentning er på 2%, mens selskabet har en likvid beholdning på 6,5 mio. kroner og uudnyttede kreditfaciliteter på 37,7 mio. kroner, som kan benyttes til at udvide ejendomsporteføljen.

Selskabet fastholder forventningen om, at EBVAT i 2024 i det nuværende renteniveau vil ligge i intervallet 11,1-12,6 mio. kroner. Konsensus er dog, at der forventes rentenedsættelser i løbet af året. Hvis disse forventninger indfries, vil det have en positiv effekt på årets resultat ifølge selskabet.

I denne forbindelse udtaler administrerende direktør, Thorkild Steen Sørensen:

Processen med at forhøje lejen på erhvervslejemål har selskabet arbejdet med hele året. Den positive værdiudvikling her i 2. kvartal på 8,9 mio. kr. og samlet for halvåret på 30,4 mio. kr., kan således tillægges, at der er underskrevet flere lejekontrakter med både nye og eksisterende lejere på gunstige niveauer. Processen har samtidig sikret en faldende tomgang i erhvervslejemålene. Opskrivningerne har fundet sted i en periode med uændrede afkastkrav. Arbejdet med at forhandle lejekontrakter og udskifte erhvervslejere er en løbende proces, som vil fortsætte i hele 2024.