EgnsINVEST Ejd. Tyskland offentliggjorde i går kort før lukketid foreløbige hovedtal for tredje kvartal 2024, der fik selskabet til at opjustere sine forventninger til helåret.

EgnsINVEST Ejd. Tyskland forventer også i 3. kvartal 2024 at kunne foretage opskrivninger af ejendomsværdierne. De forventes at være i størrelsesordenen 8,5 mio. kroner. Processen med at forhøje lejen på erhvervslejemål er fortsat i 3. kvartal 2024, og der er underskrevet flere kontrakter på gunstige lejeniveauer, hvilket danner baggrund for den positive udvikling af ejendomsværdierne.

Selskabet har fået byggeprojekter færdigt, som har udvidet antallet af lejemål. Den høje efterspørgsel i Berlin efter især boliger betyder, at de nye lejligheder er udlejet på høje niveauer, hvilket påvirker EBVAT positivt. Ledelsen forventer, at resultatet før kurs- og værdiregulering samt skat (EBVAT) i 3. kvartal 2024 vil være 3,5 mio. kroner og dermed en EBVAT på 8,5 mio. kroner for perioden 1. januar til 30. september 2024. Flere poster vil kunne påvirke den endelige opgørelse herunder valutakursopgørelse og skat.

Den Europæiske Centralbank (ECB) valgte at foretage endnu en rentenedsættelse i september på 0,25 basispoint. De to rentesænkninger der har været i 2024 samt udlejning af de nye taglejligheder på høje niveauer, betyder, at selskabet forventer en EBVAT i intervallet 12,0 til12,6 mio. kroner ved udgangen af året. Tidligere ventede selskabet et EBVAT på 11,1 til 12,6 mio. kroner.

EgnsINVEST Ejendomme Tyskland meddelte samtidig, at selskabet skifter Certified Advisor. Fra den 1. november 2024 vil selskabets Certified Advisor være HC Andersen Capital.