Dataproces har i dag opjusteret sine forventninger til både omsætningen, EBITDA og EBIT i regnskabsåret 2024/25.

Dataproces forventer nu at nå en omsætning på 35-40 mio. kroner fra tidligere 33-38 mio. kroner, et EBITDA på 12-16 mio. kroner fra tidligere 10-14 mio. kroner samt et EBIT på 4-6 mio. kroner fra tidligere 2-4 mio. kroner. Forventningerne til væksten i ARR fastholdes i niveauet 30-40%.

Michael Binderup, som er administrerende direktør hos Dataproces, beskriver i forlængelse af opjusteringen, at resultaterne af selskabets salgsindsats i starten af regnskabsåret har været rigtig gode. På Dataanalyse-området har den været bedre end selskabet havde forventet ved indgangen til regnskabsåret. Dels har salget af analyser været bedre end forventet og dels har resultaterne af de gennemførte analyser været bedre end selskabet oprindeligt havde skønnet.

Derfor forventer Dataproces nu en omsætning, der er 2 mio. kroner højere end oprindeligt guidet. Da denne vækst i stor grad er motiveret af en ekstra vækst i Dataanalyser, har selskabet fastholdt spændet i sin guidance, da resultaterne af Dataanalyser – og dermed det succes-fee selskabet kan opnå og kommunernes udkomme af dem – ikke kan kendes før Dataanalyserne er endeligt gennemført.

Direktøren forklarer yderligere, at selskabets omkostningsstyring fortsat fungerer rigtigt godt, hvorfor justering af guidance på omsætningsniveauet slår igennem direkte på både EBITDA og EBIT. Dataproces har ikke øgede omkostninger som følge af den øgede omsætning, og direktøren er meget stolt af, at de fortsat kan fastholde omkostningerne på samme niveau trods øget omsætning.

Afslutningsvist fremhæver Michael Binderup, at salget af Softwareløsninger også går rigtigt godt og efter planerne, hvorfor selskabet fastholder sin guidance for vækst i ARR.