I dette indlæg kan du læse en trin-for-trin guide til at tegne aktier i en IPO.

Nordnet er den mest populære handelsplatform til at tegne aktier i en IPO. Desuden betales der ikke kurtage ifm. tegning af IPO’er gennem Nordnet. Denne guide tager derfor udgangspunkt i Nordnet. På billederne illustreres guiden gennem orange bokse.

Trin 1

Gå ind på Nordnet. Først skal du logge ind på Nordnet. Har du ikke allerede en konto, skal du trykke “Bliv kunde”.

Sådan tegner du aktier i en IPO - 1

Trin 2

Når du er logget ind på Nordnet, skal du oppe i menuen gå til “Mine sider”. Her vil du finde undersiden ved navn “Corporate actions & IPO’er” – som du skal trykke på.

Sådan tegner du aktier i en IPO - 2

Trin 3

Dernæst vil en side poppe op med aktuelle børsnoteringer. Hvis du allerede har tegnet aktier i en IPO, vil de ligeledes fremgå på denne side. Hvis du i dette tilfælde ønsker at tegne aktier i MapsPeople, skal du i denne bjælke klikke “Læs vilkår / Svar”.

Sådan tegner du aktier i en IPO - 3

Trin 4

Afslutningsvis kommer en side med mange informationer. På venstre side af skærmen er mange væsentlige informationer primært omhandlende relevante datoer.

På højre side af skærmen kan aktierne tegnes. Her vælges først hvilket depot, som du ønsker at tegne fra. Dernæst indskrives det ønskede antal af aktier. Nedenunder fremgår minimumstegningen, som i dette tilfælde er 555 stk. til en tegningskurs på 6,8 kr. pr stk.

Til sidst accepteres vilkårerne, hvorefter det er muligt at trykke “svar”.

Sådan tegner du aktier i en IPO - 4

Tillykke! Nu har du tegnet aktier i en IPO.