Som investor på minibørserne, er det vigtigt at være opmærksom på skatteforholdene. 

På First North samt Spotligth er der flere spændende virksomheder. Det er dog vigtigt at bemærke, at ens handelsplatform ikke indberetter til Skat, når du handler disse aktier. Det skal du selv sørge for.

Heldigvis er det ikke så svært at indberette til skat, og tager heller ikke særlig lang tid. Så længe man blot har et overblik over sine realiseringer, er det lige til at gå til.

Til dette formål vil vi selvfølgelig gerne hjælpe, så du nemt kan få overblik over dine realiseringer, og dermed kan indberette til Skat. Derfor har jeg lavet denne skabelon til Excel, hvor der både er en simpel skabelon til at holde styr på dine aktiepositioner, men også er et helt dokument til Skat.

Dokumentet til Skat er todelt. Øverst er et overblik, hvor du kan læse om de forskellige beskatningstyper og lignende. Derudover er der et link til en skatteguide fra ungeinvestorer.dk. Nederst er der mulighed for at indtaste sine realiserede positioner. Det er her, at du løbende skal indtaste dine solgte positioner fra First North eller Spotlight, så du kan indberette til Skat.