Audientes har i dag kort før markedsluk udsendt sit årsregnskab for 2020 med overskriften ”Vi er klar til kommercialisering”.

Audientes står nemlig overfor en produktlancering af selskabets selvjusterende høreapparat medio 2021. Masseproduktion og det første egentlige salg forventes at ske i Q3 2021.

Ifm. med selskabets go-to-market-strategi fremgår det, at selskabet har modtaget flot respons i markedet fra potentielle kunder. Selskabet har ansat en country manager i Indien, som er et meget interessant marked for Audientes’ lavprisprodukt, da det anslås, at der cirka er 75 mio. mennesker i Indien med invaliderede høretab. 25 mio. af disse mennesker forventer Audientes kan betale i omegnen af 1.500 kroner for et høreapparat, som er det prisniveau produktet vil blive solgt til.

Eftersom Audientes står overfor en produktlancering, har selskabet endnu ingen omsætning. Derfor er det selvfølgelig utrolig spændende at kigge på selskabets økonomiske forventninger til 2021, hvor selskabet i andet halvår af 2021 forventer at påbegynde salget.

Audientes forventer i 2021 at nå en omsætning i niveauet 3,5-5,0 mio. kroner, og EBITDA forventes i 2021 at ligge i niveauet -12 til -14 mio. kroner. Det driftsmæssige underskud i 2021 skal ses i lyset af de igangværende udviklingsaktiviteter samt det intensiverede markedsføringsfokus i 2. halvår 2021.