Brain+ har i dag udsendt en meddelelse om, at Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige er gået sammen om et nyt tiltag indenfor digital terapi.

Tiltaget hedder ”the Nordic Digital Health and Evaluation Criteria” (NordDEC), og er verdens første samarbejde mellem lande for at ensarte digitale sundhedsstandarder, som bruges til at evaluere kvaliteten af digital sundhedsløsninger.

NordDEC har til formål at differentiere og skabe synlighed for de evidens-baserede digitale terapier ift. sundhedsapps, som er uden evidens og generelle monitorerede standarder. Der er gennem de seneste 5 år blevet lanceret mere end 350.000 uregulerede sundhedsapps, hvilket gør det svært for sundhedsfagligt personale at benytte sig af disse.

Dertil skal det hjælpe med at skabe nogle standarder på tværs af lande for brugen af digital terapi, hvilket gør det nemmere for virksomheder som Brain+ at skalere på tværs af de nordiske lande. Det estimeres, at en halv million mennesker er påvirket af demens eller milde kognitive udfordringer i de nordiske lande. Det er denne målgruppe, som Brain+ ønsker at kunne hjælpe i nordiske lande.

I denne forbindelse udtaler CEO, Kim Baden-Kristensen:

We welcome the NordDEC initiative, as it will mean that we will be able to scale much more smoothly across not only the Nordics, but also across other geographies because the NordDEC criteria sets a highquality bar. I hope and foresee that an initiative like the NordDEC is a first step towards national and regional Nordic reimbursement pathways as well. This is a great step for digital therapeutics in the Nordics.