DanCann Pharma opkøbte tilbage i oktober selskabet CannGros, hvor årsregnskabet er blevet offentliggjort i juli måned.

I regnskabet fremgår det, at der er realiseret et positivt EBITDA på 1,685 mio. kroner, hvilket er mere end en femdobling af EBITDA-resultatet fra sidste regnskabsår for CannGros.

CannGros er ligesom DanCann Pharma etableret under det danske pilotprogram for medicinsk cannabis. Her har de fået tilladelse til at importere samt distribuere cannabisprodukter fra den hollandske virksomhed Bedrocan. Foruden tilladelserne til de eksisterende produkter på markedet, købte DanCann Pharma ligeledes pipelinen, hvor der er indsendt flere anmodninger til lægemiddelstyrelsen.

Ifm. det positive regnskab fra CannGros udtaler CEO for DanCann Pharma, Jeppe Krog Rasmussen:

Opkøbet har været med til at sætte skub i DanCann Pharmas vækstrejse. Man skal man huske på, at der er tale om en ‘early adopter’ på det ekstremt regulerede marked for medicinsk cannabis i Danmark, og dermed har CannGros en unik og meget værdifuld ‘license to operate’, man ikke lige kan få fingre i. Industrien er ung og branchen fragmenteret, så det handler om at samle aktørerne tidligt; det skaber ikke kun værdi i branchen, men også for patienter, for med større spillere på markedet, kan de få nemmere adgang til de medikamenter, de behøver.

Ambitionen har været at hæve både bundlinje og bruttofortjeneste samt det uforløste potentiale på forretningen, hvor vi så et stort optimeringspotentiale. Dette synes jeg bestemt er blevet realiseret i dette regnskab. Vi har for 13 mio. kr. købt en performende virksomhed med en P/E vurdering på under otte, og har betalt med halvdelen i DanCann Pharma aktier. Og har samtidig fået hele fundamentet og den dertilhørende pipeline.

Opkøbet af CannGros beviser, at vi kan kapere og håndhæve solide M&A transaktioner og at vi har næse for at se de uslebne diamanter derude. Ultimativt skal opkøbet ses som selskabets ambition om at komme tættere på patienten, hvorfor man også kan forvente lignende tiltag som understøtter dette i fremtiden.