DanCann Pharma nåede i går til enighed med CannGros om en overtagelse af virksomheden, hvor DanCann Pharma erhverver 100% af aktierne i CannGros.

CannGros er en markedsledende aktør på det danske cannabismarked med hovedkontor i Vejle, og de guider med en omsætning på 4,5 millioner kroner i 2021. CanGross har 3 licenser indenfor det medicinske marked, herunder licens til import og distribution af medicinsk cannabis og til aktiviteter med euforiserende stoffer.

Aftalen betyder at DanCann kan fremskynde og videreføre sin forretningsområder til import og distribution med 6-12 måneder. CannGros har distributionsaftaler med TMJ og Nomeco, som dækker det danske marked. CannGross har i øjebklikket 3 produkter på det danske marked (alle importeret fra Holland), og har ansøgt om et yderligere produkt. Ved overtagelsen af CannGros skaber DanCann en ny værdikæde, som lægger et grundlag for hurtigere vækst.

DanCann Pharmas CEO, Jeppe Krog Rasmussen udtaler:

Sammen vil DanCann Pharma og CannGros samarbejde om at skabe en markedsleder på det danske marked under pilotprogrammet for medicinsk cannabis. En fælles virksomhed, som vi tror kan levere robust omsætning og rentabel vækst – en konstellation, der komplimenterer frem for at kannibalisere. (..)

Købet skaber også en ideel ramme for DanCann Pharmas fremtidige produktportefølje – både hvad angår import og egne produkter, for vi overtager allerede etablerede kanaler. Købet af CannGros vil bane vejen for øget fokus på konsolidering i branchen og dermed vækst for DanCann Pharma.

Overtagelsen kommer til at koste DanCann Pharma 6 millioner danske kroner, som betales over to rater. Derudover modtager ejere af CannGros aktier i DanCann til en værdi af 7 millioner danske kroner, svarende til en udvidelse af antal aktier på 8,52%. De nye udstedte aktier har en værdi af 3,664 per aktie (10 dages volumen vægtet gennemsnit), og har en lockup periode på 1 år.