FOM Technologies meddeler i dag, at de har klaret sig igennem det snævre nøglehul og opnået tilskud i et konsortium, der blev accepteret af EU’s Horizon Europe-program.

Konsortiet består af de absolutte topforskningsinstitutter- og virksomheder inden for Perovskite-forskningsfeltet i Europa. Perovskite forventes at være et af de nye materialer indenfor fremtidens solenergi.

Projektnavnet hedder “SuPerTandem”. Målet er at udvikle PV-tandemceller og -moduler, der vil nå effektiviteter >30%, og tilbyde samme levetid og nedbrydningshastighed som standard krystallinske paneler til kun marginalt højere omkostninger, hvilket således skaber en levedygtig økonomisk vej for kommercialisering af disse teknologier.

Det samlede budget fra EU er på 4.930.196 EUR, hvor ca. 148.000 EUR er allokeret til FOM Technologies. Projektet løber over 3 år, og konsortiet består af de absolutte top forskningsinstitutter og virksomheder inden for Perovskite forskningsfeltet i Europa.

I løbet af dette projekt vil FOM bidrage til specifikationerne for en rulle-til-rulle-produktionslinje for fleksible all-perovskite tandem-moduler, udvikling af stor-arealbehandling af funktionelle lag og blueprint-designet for den bæredygtige perovskite-baserede PV-fremstilling. Ved afslutningen af dette projekt vil FOM have en god definition af de begreber, der kræves for at lave en produktion som slot-die coating-udstyr til in-line produktion af tandem perovskites PV. En af de væsentligste fordele for kunden vil være en kortere tid til markedet for solcellemodulerne.