FOM Technologies meddeler i dag, at en historisk stor ordre på et tocifret millionbeløb fra den skandinaviske batterikoncern NOVO Energy betyder, at FOM Technologies opjusterer sine omsætningsforventninger for regnskabsåret 2023 med ca. 22%.

Ordren udgør en milepæl for FOM Technologies, der nu skal levere avanceret slot die coating udstyr til en af Europas største batterifabrikker nær Göteborg og dermed understøtte kritisk forskning og udvikling af fremtidens batteriteknologi sammen med en international front-runner inden for den globale grønne omstilling.

Den stigende globale efterspørgsel på forskningsudstyr til solenergi- og batteri-industri driver den internationale vækst for danske FOM Technologies, og interessen for den unikke slot die teknologi i form af selskabets R/D-udstyr breder sig fra forskningsmiljøer og ind i flere og flere kommercielle virksomheder. FOM Technologies og selskabets 32 medarbejdere har netop flyttet domicilet fra Islands Brygge og ud i større lokaler på en af Amagers historiske ejendomme i Kastrup med plads til udvidelse af teamet og endnu lettere adgang til den verden, som udgør selskabets kundebase.

Selskabets opjustering af omsætningsforventningerne med 22 pct. understøtter FOM Technologies’ generelle vækstrejse og stigende kommercialisering, hvorfor selskabets tidligere udmeldte ambition om notering på Main Market – Small Cap Copenhagen inden udgangen af 2023 fastholdes. Efter opjusteringen forventer FOM Technologies at nå en omsætning på 65-75 mio. kroner i 2023 fra tidligere 55-60 mio. kroner. FOM Technologies fastholder desuden forventningerne til regnskabsårets positive EBITDA-resultat på 2-5 mio. kroner.

FOM Technologies’ CEO, Michael Stadi udtaler ifm. opjusteringen:

Vi har lige siden vores fødsel som spin-out fra DTU og senere børsnotering øget relevansen af vores teknologi i de mest toneangivende grønne industrier. Vi er kontinuerligt lykkedes med at levere på de løfter, som vi har sat markedet og vores investorer i udsigt. Nu skal vi hjælpe NOVO Energy med at udvikle effektiv lagring af energi; et kritisk forskningsområde, hvor både konkurrenceniveauet, efterspørgslen og gevinsten i form af bæredygtigt impact er på højeste niveau.