Det er en begivenhedsrig dag for FOM Technologies, som her til morgen har udsendt flere selskabsmeddelelser.

FOM Technologies meddeler blandt andet, at deres 51% ejede datterselskab MLMC Therapeutics netop har fået tildelt sit første procespatent, hvor Slot-die coating udgør den grundlæggende teknologi.

Dermed er vejen banet for, at FOM Technologies i fremtiden kan levere udstyr til udvikling af banebrydende ny fremstilling af medicin.

CEO for FOM Technologies Michael Stadi udtaler:

Da FOM Technologies kerneforretning ikke er at udvikle medicin, har vi valgt at oprette et separat datterselskab til dette formål, samtidig med at vi har bragt eksterne senior farmaceutiske eksperter ind i datterselskabets ejerkreds. En separat juridisk enhed (MLMC Therapeutics ApS) giver os en mulighed for at holde fokus på Slot-die coating i moderselskabet (FOM Technologies A / S), samtidig med at vi har skabt en platform for fremtidig udvikling af medicinske fremstillingsmetoder i datterselskabet.

Af natur prøver vi at være konservative og realistiske i forhold til alle fremtidige kommercielle aspekter, men dette kan potentielt være interessant for medicinalfirmaer. Vi vil nu bruge de næste ca. 6 måneder til at finjustere “proof of concept”, inden vi indleder drøftelser med større medicinalvirksomheder for at diskutere et potentielt samarbejde om at udvikle, og opskalere fremstilling af udvalgte typer medicin via denne fremstillingsproces.