I går aftes til The European Small and Mid-Cap awards 2021, kunne FOM Technologies gå derfra med prisen ”Rising Star”.

Rising Star prisen gives til en virksomhed, som har haft en exceptionel udvikling siden børsnoteringen. Derudover er det vigtigt, at virksomheden har en god ledelse, vækstpotentiale og har brugt ressourcerne fra børsnoteringen klogt. Dette skal også have afspejlet sig i aktiekursen hos virksomheden.

Rising Star prisen gives til en virksomhed, som har en børsværdi på under 50 millioner EUR. Det kriterie opfylder FOM Technologies med en markedsværdi på 328 millioner danske kroner (44 mil. EUR) beregnet ud fra lukkekursen i går.

The European Small and Mid-Cap Awards er sat i verden for at promovere de bedste vækstvirksomheder, og opfordre andre til også at begive sig ud på rejsen som børsnoteret virksomhed. Det er et tiltag lavet af Europa-Kommissionen.

Små og mellemstore virksomheder udgør mere end 98% af alle virksomheder i EU, og står for omkring 60% af det samlede BNP i EU. Derfor er disse virksomheder en vigtig del af den europæiske økonomi, og noget man gerne vil fremme yderligere.

FOM Technologies blev børsnoteret den 26. juni 2020 til kurs 8,64 og handles i dag til kurs 43,75. I denne periode har FOM Technologies har gennemgået en spændende udvikling. I september meddelte FOM Technologies blandt andet om en historisk milepæl, hvor de som det eneste ikke-amerikanske selskab kom med i et amerikansk statsfinansieret videnskabskonsortium af Fortune 500 virksomheder og universiteter.