Hove gik på børsen i november 2021, hvor aktien kunne tegnes til kurs 5. Aktien blev dog allerede under en måned efter noteringen sendt ned under kurs 4.

Siden da er aktien blevet handlet helt ned til kurs 2,5, mens den laveste lukkekurs er 2,64. Hove har dermed været nede at runde et fald på 50% sammenlignet med tegningskursen. Aktien har dog taget en drejning, og er nu flere gange lukket i kurs 5,00. I skrivende stund handles aktien i kurs 5,1, og kan dermed blive første gang, at aktien lukker over tegningskursen.

God nyhedsstrøm

Hvis man skal pege på nogle årsager til, at Hove lykkedes med at vende den negative tendens i aktiekursen, vil jeg personligt særligt pege på selskabets politik for investornyheder.

I maj 2022 vedtog Hove en ny politik for investornyheder. Den havde til formål at øge gennemsnitligheden og give aktionærerne adgang til løbende information om selskabets aktiviteter. Det må man sige, at selskabet har lykkedes med, hvor de ligesom Scandinavian Medical Solutions har leveret mange positive kontinuerlige nyheder. I alt har Hove alene i 2023 indtil videre udsendt 15 investornyheder. Kigger man på Scandinavian Medical Solutions og Hove, er der nogle fællestræk ift. aktiekursen og nyhedsstrømmen, hvilket desuden også har afspejlet sig i en øget volumen i aktien. Det kan være gode steder at finde inspiration for andre mindre vækstselskaber, hvis du spørger mig.

Tilbage i november var Hove også ude med en opjustering af forventningerne til 2022, hvor de dog også måtte nedjustere sin EBITDA-guidance for 2023. Dertil annullerede de sin flerårige guidance, hvilket var forståeligt i en tid med generel økonomisk usikkerhed. Siden november har aktien bevæget sig i en fin optrend, som fremgår af billedet øverst.

Hove blev overtegnet med 80%, da de gik på børsen i november 2021. I en undersøgelse tidligere på måneden opgjorde jeg Hove til at være den 9. mest handlede aktie på First North DK i 2023 ÅTD.