Hypefactors, der udvikler avanceret AI-teknologi, har meddelt, at selskabet den 1. december 2023 vil lancere en version 3.0 af selskabets Atlastic.ai teknologi, som bl.a. tager ESG-indsigterne til et helt nyt niveau. 

I den nye version af selskabets AI-teknologi vil Hypefactors introducere fire dataløsninger, der sætter tal på omverdenens opfattelse af virksomhedernes ESG-performance:

  • Company ESG
  • Macro ESG
  • ESG Compare
  • Time Series ESG

Denne nye form for ESG-perceptionsdata henvender sig til investeringsbanker, konsulentvirksomheder og de afdelinger i større virksomheder, der beskæftiger sig med bæredygtighed og compliance – det kan f.eks. være afdelinger, som arbejder med ESG-rapportering. Disse indsigter kan bidrage til den nye bæredygtighedsrapportering (CSRD), der træder i kraft fra 2024, og estimeres at ramme omkring 50.000 virksomheder.

Company ESG giver realtids-indsigt i 26 forskellige ESG-dimensioner for 80.000 børsnoterede virksomheder over hele verden. Macro ESG giver globalt indblik i ESG på tværs af 11 sektorer, 74 industrier og 300 markedsindexes. ESG Compare giver virksomhederne mulighed for at sammenligne sig med andre virksomheder og peers. Time series ESG giver en ”teknisk analyse” af ESG-udsving og tendenser over tid.

Etablerede udbydere indenfor ESG-data, så som Morningstar, S&P, Bloomberg og MSCI, baserer primært deres ratings på rapporterede virksomhedsdata. Dermed adskiller den nye version af Atlastic.ai sig markant fra disse udbyderes løsninger ved at tilbyde måling af omverdenens opfattelse af virksomhedernes performance inden for ESG-paramtrene, dette i øvrigt sammenholdt med udviklingen i aktiekurserne.

Hypefactors afslutter dermed år 2023 med en stor opdatering til selskabets AI-teknologi, og understreger endnu engang selskabets kontinuerlige fokus på at forbedre sin teknologi. Tidligere i år lancerede selskabet en ny AI-løsning til medieovervågning af printmedier, mens selskabet i december sidste år lancerede den nuværende version 2.0 af Atlastic.ai, som der nu er bygget videre på.

Hvis du vil blive klogere på Hypefactors’ avancerede AI-teknologi, afholder selskabet et arrangement for aktionærer og andre interesserede torsdag den 7. december 2023 klokken 16.00 på selskabets adresse i København, hvor det er muligt at lære mere om selskabet og stille spørgsmål direkte til ledelsen. Du kan tilmelde dig eventet på selskabets hjemmeside.