Ifølge rådgivere tæt på børsparate virksomheder, tyder det på, at flere virksomheder har droppet planen om en børsnotering i 2022.

Børsåret 2021 var på mange måder begivenhedsrigt med over 20 noteringer på den danske First North børs. I juli 2022 så vi den første notering på First North i 2022, hvor Swiss Properties Invest havde første handelsdag. Noget tyder på, at det måske også kunne blive den sidste notering i 2022.

Sådan lyder det fra Finans, der har været i kontakt med både rådgivere og virksomhedsledere. Her meldes det, at de virksomheder, som havde en planlagt en børsnotering i 2022, midlertidigt har lagt planerne i skuffen, og først vil åbne skuffen igen på et senere tidspunkt. Udsættelserne kan primært tilskrives den øgede markedsuro, som vi har set i 2022.

Læs også: Spændende periode på vækstbørsen venter.

Afventende virksomheder

Ifølge Finans var ellers en håndfuld danske virksomheder i fuld sving med at forberede en børsnotering i år eller næste år. Tesen er, at mange af virksomhederne venter på, at markedet vender igen, og det dermed er lettere at hente kapital og levere en god børshistorie.

Et af de selskaber, som havde håbet på en børsnotering i 2022, var konsulenthuset 7N, som ville noteres på hovedbørsen i København. Markedsuroen og en tiltagende frygt for recession har dog fået selskabet til at afvente situationen. Hos Finans fremhæver de ligeledes virksomhederne Joe & The Juice, Lakrids by Bülow, EG og Conscia samt Union Therapeutics. Personligt og mere vækstbørsspecificeret har Samlino også sat deres børsplaner på pause. Planen for Samlino var ellers oprindeligt en notering inden sommeren 2022.

Hvornår vi igen vil begynde at se flere børsnoteringer i Danmark, er svært at svare på. I aktielandet Sverige er der fortsat gang i børsnoteringerne, selvom de også har været ramt at markedsuro. Lars Hagbard Grønkjær, som er partner og advokat i DLA Piper, har beskæftiget sig med dette område i mere end 20 år, og har ikke oplevet en rigtig lang pause ift. børsnoteringer siden finanskrisen. Med massere af kapital i markedet, er det derfor ikke sikkert, at vi igen ser en så lang pause. Men indtil videre er det meget muligt, at vi skal vente indtil 2023 – måske 2024?

Kilde: Finans.