Pharma Equity Group har i dag meddelt, at de gennem datterselskabet Reponex Pharmaceuticals A/S har modtaget meddelelse fra Det Europæiske Patentkontor (EPO) om beslutningen om at tildele deres patent for lægemiddelsammensætninger til fremme af sårheling (RNX-022).

Dagens annoncering markerer en betydelig milepæl, da EPO har udstedt EP patent Nr. 3145533, som omfatter Reponex’ innovative behandlingsmetode. Denne metode består af topikal anvendelse af en hydrogel indeholdende granulocyt-makrofag kolonistimulerende faktor (GM-CSF), sukralfat og hyaluronan for at accelerere sårheling. Kombinationen hjælper med at stimulere proliferationen af celler relateret til helingsprocessen og vævsregenerering.

Sårheling udgør en betydelig udfordring for mange mennesker og nødvendiggør udviklingen af forbedrede behandlingsmetoder for effektivt at adressere kompleksiteter og forbedre patientresultater. Ifølge Grand View Research blev det globale marked for sårbehandling vurderet til 21,4 milliarder USD i 2022 og forventes at vokse med en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på 4,15% fra 2023 til 2030.

Patentet er gyldigt indtil 2035. Med opnåelsen af fuld udvidelse af supplerende beskyttelsescertifikat (SPC) forlænges gyldigheden indtil 2040. I denne forbindelse udtaler CEO i Pharma Equity Group, Thomas Kaas Selsø:

Vi er meget glade for at have opnået beskyttelse på vores lægemiddelkandidat RNX-022 så vi kan beskytte vores produkt i et så vigtigt kommercielt område.

Pharma Equity Group meddelte i sidste uge, at de har indgået en aftale med Danske Bank, hvor Danske Bank Equity Research fremover vil dække aktien gennem analysedækning. Investorer vil derfor fremadrettet få adgang til en større rapport om Pharma Equity Group og få adgang til løbende opfølgning i forhold til den resultatopfølgning og de nyheder, der løbende meldes ud fra selskabet. Pharma Equity Group vil samtidig få adgang til 2-4 investorpræsentationer hvert år via Danske Bank.

Derudover delte svenske Analyst Group en betalt analyse på aktien, hvor Analyst Groups forventninger til fremtiden for Pharma Equity Group fremgår af billedet. Den fulde analyse kan læses gennem dette link.