Danske Re-Match, der fokuserer på genanvendelsen af kunstgræsbaner, er i høj kurs blandt beslutningstagere rundt omkring.

Re-Match har fabrikker undervejs i Holland og Frankrig, hvor de har modtaget kontante tilskud på omkring 50 mio. kroner. Derudover har de modtaget en såkaldt ”Tax Credit” af staten Californien på lige knap 15 mio. kroner, hvor Re-Match ligeledes har planer om at etablere en fabrik.

Re-Match blev børsnoteret i slut december, hvor de hentede 175 mio. kroner, og har altså blot et halvt år efter fået tilskud på 65 mio. kroner. Dette er meget unikt, og ikke noget der ses særligt ofte blandt First North selskaber – eller hovedbørsselskaber for den sags skyld. Re-Match estimerer, at det koster 8,5 mio. EUR. at opføre en ny fabrik, hvilket svarer til 63,25 mio. kroner. Dermed har Re-Match modtaget tilskud til opførelsen af en hel fabrik, og gearet deres vækstrejse igennem denne vej. Tilskuddene er ikke kalkuleret med i IPO-planen.

Re-Match forventer at have 24 fabrikker fuldt operationelle indenfor 10 år fra børsnoteringen. Hver fabrik skaber 40 nye arbejdspladser og kan genanvende 56.000 tons nedslidte kunstgræsbaner, hvilket ifølge selskabets beregninger svarer til en CO2 reduktion på ca. 100.000 tons per år.

CEO, Nikolaj Magne Larsen udtaler ifm. tilskuddene:

Det ene er selvfølgelig at få pengene. Det i sig selv er fantastisk. Men det er lige så meget på det grundlag, man får det. Vi har fået det ved at bevise, at vores løsning er bedre end alt anden teknologi, der er derude.