En række selskaber er allerede blevet afnoteret i 2023, og flere er på vej. Nu har endnu et selskab meldt sig ind i række af selskaber, der gerne vil afnoteres.

SameSystem har i dag indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor selskabet ønsker at afnotere sine aktier fra handel på First North. SameSystem beskriver i meddelelsen, at selskabets aktier oplever begrænset handel, mens de estimerer, at de kan spare omkring 2,5 mio. kroner om året ved ikke længere at være børsnoteret.

Hvis man kigger på aktiens handelsaktivitet relativt til de andre First North aktier, oplever SameSystem faktisk en relativ god handelsaktivitet. Jeg har netop lavet en opgørelse over handelsvolumen i årets første ni måneder på First North DK, hvor SameSystem er placeret som den 18. mest handlede aktie i år ud af de i alt 43 aktier.

SameSystem blev børsnoteret i sommeren 2021 til kurs 5,00 kroner. I skrivende stund handles aktien i kurs 1,2 svarende til et fald på 76% fra børsnoteringen. Aktien har dog været endnu længere nede, og er steget omkring 50% i år. SameSystem har den seneste tid været igennem et turnaround, hvor der er skiftet ud i ledelsen og iværksat en ny strategi. Derudover kunne SameSystem senest i sin kvartalsrapport for tredje kvartal af det skæve regnskabsår rapportere sit første positive EBITDA-resultat efter 10 kvartaler med negativt EBITDA.

I 2023 er syv virksomheder allerede blevet afnoteret, mens Astralis ligeledes nærmer sig sin sidste handelsdag, og derfor bliver den ottende afnotering i 2023. NORD.investments har også igangsat en proces, der bl.a. skal vurdere, om NORD.investments’ aktier skal forblive optaget til handel på First North.