Løbende følger vi udviklingen i handelsaktiviteten på de danske vækstbørser, og sætter vi fokus på First North, skiller særligt tre aktier sig ud fra mængden.

Efter årets første to måneder lavede jeg første gang i 2023 en oversigt over de mest handlede aktier på First North DK i år. I juni lavede jeg en ny oversigt med fokus på aktier noteret på First North og Small Cap, og senest delte jeg i august en artikel med fokus på de 10 mest handlede aktier på First North DK i sommeren 2023.

Nu er det blevet tid til en ny opdatering, efter jeg har opgjort den gennemsnitlige daglige handelsvolumen i årets første tre kvartaler, hvor tre aktier har rundet en gennemsnitlig daglig volumen på over en halv mio. kroner, og Hove har taget et stort spring. Efter årets første to måneder var Hove i bunden af top 10, men handlen i aktien er mangedoblet i tredje kvartal, hvor udviklingen måned-for-måned fremgår af billedet nedenunder, hvorfor aktien nu indtager tredjepladsen på listen over de mest handlede aktier på First North DK i 2023. Den markant øgede handel kom efter, at selskabet præsenterede en kraftig opjustering, hvor Hove løftede sine forventninger til omsætningen i 2023 til 175-190 mio. kroner med et positivt EBITDA på 25-30 mio. kroner. Tidligere ventede Hove en omsætning på 145-160 mio. kroner med et positivt EBITDA på 9-12 mio. kroner.

Hove gns. daglig volumen Q1-Q3 2023

De mest handlede aktier

Scandinavian Medical Solutions og Shape Robotics har gennem hele 2023 befundet sig i toppen af de mest handlede aktier på First North DK. De to aktier har oplevet en handel, der selv overstiger langt de fleste Small Cap aktier, hvilket Hove nu er en del af.

Kigger vi udenfor top 3, finder vi flere aktier, som har oplevet en gennemsnitlig daglig volumen på over 100.000 kroner. I årets første ni måneder har jeg opgjort de 10 mest handlede aktier på First North DK således:

  1. Scandinavian Medical Solutions (ca. 678t kroner)
  2. Shape Robotics (ca. 630t kroner)
  3. Hove (ca. 564t kroner)
  4. SPENN (ca. 210t kroner)
  5. FOM Technologies (ca. 159t kroner)
  6. EgnsINVEST Ejd. Tyskland (ca. 147t kroner)
  7. Astralis (ca. 107t kroner)
  8. STENOCARE (ca. 100t kroner)
  9. Donkey Republic (ca. 94t kroner)
  10. WindowMaster (ca. 87t kroner)

De fleste af disse aktier leverer positive resultater målt på EBITDA. Det gælder Scandinavian Medical Solutions, Shape Robotics, Hove, FOM Technologies, EgnsINVEST Ejd. Tyskland (EBVAT) og WindowMaster. Derudover præsenterede Donkey Republic sit første regnskab med positivt EBITDA, da de præsenterede halvårsrapport for 2023, mens Astralis guider med at nå et EBITDA på -1 til 4 mio. kroner og realiserede et positivt EBITDA i 2022. Astralis er dog på vej til at blive afnoteret. Derfor er det alene SPENN Technology og STENOCARE på denne liste, som endnu ikke er EBITDA-positive.

At aktierne har oplevet relativt meget handel, er dog ikke ensbetydende med, at aktierne har oplevet et positivt kursafkast. Blandt de 10 mest handlede aktier, er det kun top 3 aktierne, der har leveret et positivt afkast i årets første tre kvartaler, mens de resterende syv har oplevet et negativt afkast.

Kursudvikling for de 10 mest handlede aktier på First North DK Q1-Q3 2023

Kigger vi på den modsatte ende, har de 10 mindst handlede aktier ligeledes været udfordret i 2023 målt på kursudviklingen. Modsat top 10 aktierne er der dog færre af disse aktier, som leverer positive resultater målt på EBITDA. Det gælder alene Danish Aerospace Company og Hypefactors.

Helt i bunden er FastPassCorp, der blot har en gennemsnitlig daglig handelsvolumen på 2t kroner i 2023. Da Enalyzer fortsat var optaget til handel på First North, kunne disse to aktier deles om at være helt i bunden, men nu er FastPassCorp helt alene i bunden af First North DK, når det kommer til handelsaktivitet. FastPassCorp kommunikerer meget lidt til markedet, og med den lave handel må selskabet opleve en begrænset værdi ved at være børsnoteret, hvorfor FastPassCorp kan være en kandidat til at melde sig ind i rækken af selskaber, der har annoncerer et ønske om en afnotering. Denne tanke har NORD.investments desuden luftet for markedet, og indtager pladsen som den næstmindst handlede aktie på First North DK i 2023 i de første tre kvartaler.

Gns. volumen Q1-Q3 2023 First North 2