Brain+ udsendte i sidste uge en meddelelse omhandlende deres kommercielle muligheder, og hvordan en række legater kan påvirke selskabet.

På det danske marked ser Brain+ ind i købssæsonen for de danske kommuner her i fjerde kvartal. Brain+ forventer, at det kan udmønte sig i 3-4 nye salgskontrakter på CST-Therapist Companion til de danske kommuner.

For 2024 har Brain+ en pipeline på 40 kommuner, hvor der har været en god dialog ift. at skulle benytte CST-Therapist Companion. Brain+ forventer, at 10-20 af disse kommuner indgår salgskontrakter i løbet af 2024, hvilket vil være en stor udvidelse af den kommercielle tilstedeværelse, som selskabet har opnået. Lanceringen af CST-Therapist Companion v.2.0 forventes at komme i første halvår af 2024, hvorfor udviklingen heraf også har en indflydelse på beslutningsprocessen i kommunerne.

På de internationale markeder er Brain+ i dialog med større farmaceutiske virksomheder om et samarbejde med udbredelsen af de produkter indenfor kognitivstimulationsterapi, som Brain+ udvikler. De første fokusmarkeder er Tyskland og Storbritannien, mens USA på længere sigt er identificeret som et muligt nøglemarked.

Historisk har Brain+ lykkedes med at modtage legater for i alt 72 mio. kroner, hvilket er en strategi de bliver ved med at forfølge. Senest har de ansøgt legater for op til 67 mio. kroner gennem 3 forskellige legater, hvor der forventes endegyldige svar i november eller december 2023. For to af legaterne, der i alt udgør 64 mio. kroner, har der været en evalueringsrunde, hvor Brain+ har opnået fuld støtte fra alle de personer, der skulle evaluere deres ansøgning. Dette er en positiv indikation, selvom intet endnu er fastlagt.

Ved en godkendelse kan Brain+ potentielt allerede modtage størstedelen af pengene i første kvartal 2024. Nærmere detaljer om udbetalingsplanen kan læses i deres fulde meddelelse, som du finder gennem dette link.