Efter et vellykket 2021, hvor Scandion Oncology blandt andet har bevist en unik Mode of Action for deres lægemiddel SCO-101, står selskabet overfor et spændende 2022.

Her forventer Scandion Oncology at kunne fremvise resultater fra CORIST fase 2 og PANTAX fase 1b studierne i Q2/Q3. CORIST studiet fokuserer på behandling af metastastisk tyktarmskræft med FOLFIRI, mens PANTAX fokuserer på behandling af metastatisk bugspytkirtelkræft med nab-paclitaxel og gemcitabine.

Det stiller Scandion Oncology i en position, hvor de forventeligt kan begynde på fase 3 studier allerede i 2023. Dette var blandt andet et af hovedpunkterne ved selskabets kapitalmarkedsdag, som blev afholdt i november. Af andre hovedpunkter kan nævnes, at Scandion Oncology vil gå efter at blive godkendt til second-line behandling af kræftpatienter. Markedet for second-line behandling er markant større end last-line behandling, som ellers vil være det marked, som Scandion kan adressere.

Et selskab i udvikling har ligeledes behov for at udvikle organisationen bag, hvorfor Scandion også har oprustet gennem 2021 med hele ni personer. Det er fordelt på fire personer omkring ledelsen, fire til deres Clinical Advisory Board og en til bestyrelsen.

Dermed bliver det spændende at følge udviklingen hos Scandion Oncology de kommende år, hvor resultaterne fra deres kliniske studier kommer til at være skelsættende for selskabet.