Shape Robotics meddeler i dag, at de indgår en partnerskabsaftale med Samsung Electronics.

Aftalen får Shape Robotics til at øge forventningerne til omsætningen for 2022 med 15 mio. kroner, og forventer nu at opnå et positivt EBITDA i andet halvår af regnskabsåret 2022. Dermed går virksomheden ind i et nyt kapitel, hvor virksomheden giver overskud fremadrettet.

Aftalen indebærer, at Shape Robotics bliver en del af Samsung-distributørernes pulje i Rumænien og Bulgarien. Shape Robotics vil desuden fungere som såkaldt Value Added Distributor, der udvikler software til Samsungs produkter, som muliggør “connectivity” med anden relevant teknologi, herunder med Shape Robotics eget flagskibsprodukt, Fable-robotten.

Med en global digitalisering af uddannelsessektoren samt øget offentlige investeringer i uddannelse ser Samsung og Shape Robotics en strategisk mulighed for at udvikle og facilitere det hurtigt voksende centraleuropæiske marked for implementering af teknologi i uddannelsessystemet.

Shape Robotics forventer nu at nå en omsætning på 75-85 mio. kroner mod tidligere 60-70 mio. kroner i 2022. Omsætningsvæksten forventes primært at ske i tredje kvartal og fjerde kvartal 2022, og vil derfor ikke blive afspejlet i halvårsregnskabet, hvor regnskabsperioden slutter den 30. juni 2022. Derudover forventer selskabet at levere et positivt EBITDA i andet halvår af 2022.

Shape Robotics’ CEO, André Fehrn udtaler:

Vi er stolte af, at Samsung har valgt vores unikke teknologi og vores virksomheds “knowhow” inden for EdTech og ser i os en værdifuld partner. Vi har høje forventninger til dette partnerskab, og det tager vores virksomhed til et nyt niveau i forhold til udfordringer og ansvar. Partnerskabet udvider vores eksisterende forretning med Fable-robotter og STEAM Labs. Allerede i år vil aftalen med Samsung øge omsætningen, og på længere sigt vil denne aftale give os flere, nye afsætningsmuligheder.