Shape Robotics har i dag offentliggjort regnskab for første kvartal af 2022, hvor selskabet har oplevet en omsætningsvækst på 331% sammenlignet med samme periode sidste år.

Dermed nåede Shape Robotics en omsætning på 7,1 mio. kroner med et negativt resultat på bunden på 2,9 mio. kroner. Kvartalet har budt på flere højdepunkter for den danske robotvirksomhed, hvor der i marts blev gennemført en ledelsesrokade, hvor daværende CFO, André Fehrn, tiltrådte som CEO, og tidligere CEO og stifter, David Johan Christensen fortsatte som Executive Vice President.

Det store SmartLab projekt udvikler sig planmæssigt. I efteråret 2021 godkendte EU officielt finansieringen af Rumæniens genopretningsplan. Som en del af denne plan skal der bygges 1.175 Smart Labs på offentlige rumænske skoler i de kommende år. Selskabet offentliggjorde i februar 2022, at SmartLab projektet var påbegyndt efter at have modtaget ordre på de første 100 SmartLabs, som skal installeres hen over det første halvår af 2022.

Ved udgangen af marts 2022 har Shape Robotics desuden en tilbagevendende årlig omsætning (ARR) på 640.000 kroner, hvilket kommer fra Fable Connect Pro og selskabets undervisningsplatform SchoolFix. For indeværende regnskabsår fastholder Shape Robotics deres forventninger om at nå en omsætning på 60-70 mio. kroner mod en omsætning på 17,8 mio. kroner i 2021.

Shape Robotics’ CEO, André Fehrn udtaler:

Jeg skal sikre, at vi kan levere kæmpeordren til Rumænien og kommende nye markeder. Den rumænske ordre skal fremover fungere som salgsmotor i resten af Europa, og den proces skal jeg lede.