Shape Robotics meddeler her til morgen, at partnerskabet med IT- og elektronikforhandleren Altex, som blev meldt ud i starten af april, nu bærer frugt.

Elektronikgiganten har placeret den første store ordre på lige under 900.000 EUR svarende til 6,6 mio. kroner. Ordren består primært af robotter, VR-briller samt interaktive displays. Dermed modtager børsnoterede Shape Robotics den anden store ordre i oktober, der sammenlagt udgør mere end 17 mio. kroner på få uger.

Altex satser stort på direkte salg til skolevæsenet, og kan med Shape Robotics som partner adressere det voksende kommercielle marked for moderne uddannelsesteknologi. Altex har til det formål oprettet en underside i deres webshop, kun med EdTech, hvoraf størstedelen leveres af Shape Robotics til elektronikgiganten.

Shape Robotics har i år forberedt organisationen til at kunne skalere op hurtigt for at imødekomme den kraftigt stigende efterspørgsel på uddannelsesteknologi i EU og på verdensmarkedet. Den. 9. september 2022 blev opkøbet af Video Technic Systems gennemført, og i samme ombæring blev forventningen til årets omsætning hævet med godt og vel 10% fra spændet 75-85 mio. kroner til 81-93 mio. kroner. Senest annoncerede Shape Robotics en omsætning for tredje kvartal på over 20 mio. kroner.

Ifølge CEO André Fehrn er dagens ordre en cementering af Shape Robotics position som en foretrukken samarbejdspartner indenfor uddannelsesteknologi. Han udtaler:

Vi har nu modtaget en stor ordre fra en stor IT- og elektronikforhandler. Ordren er et bevis på, at vores grundige arbejde i foråret med at skabe et solidt distributionsnetværk nu bærer frugt. Vi forventer at se flere ordrer af lignede størrelse i nærmeste fremtid.