Shape Robotics har fået tildelt en ordre på teknologi-lokaler fra den rumænske partner, CG&GC, på over 20 mio. kroner til levering over sommeren 2023.

Selskabets partnerskabsbaserede vækststrategi resulterer dermed i endnu en stor ordre til den danske EdTech-koncern fra hovedmarkedet, Rumænien. Det folkerige og toneangivende østeuropæiske land er regional frontrunner inden for digitalisering og modernisering af uddannelsessystemer understøttet af EU-budgetter i milliardklassen målrettet en bred implementering af digitaliserings- og uddannelsesprojekter i det østlige Europa.

Shape Robotics er alene i 2022 gået i partnerskab med Samsung Electronics, Altex, KnowK og Network One Distribution.  EdTech-koncernen købte derudover i efteråret rumænske Video Technic Systems, der i dag primært fokuserer på salg af teknologiløsninger til universiteter.

Nu har Shape Robotics modtaget sin første større ordre fra partneren, CG&GC, der med 17 års erfaring på IT-markedet i Rumænien implementerer hardware- og software-løsninger og tilbyder specialiseret rådgivning indenfor feltet. Med CG&GC i porteføljen af partnerskaber udvider den danske EdTech-koncern sin relevans som leverandør af teknologi og services målrettet uddannelsesinstitutioner og skoler i regionen.

Shape Robotics forventer fortsat en omsætning for indeværende regnskabsår på 130-140 mio. kroner og EBITDA før ikke-tilbagevendende omkostninger i intervallet 3-5 mio. kroner. Selskabets CEO, André Fehrn udtaler:

Denne ordre viser, at vores netværk af globale og nationale partnere og vækstsstrategi giver et ordreafkast, der ser ud til at vokse i antal og størrelse i takt med, at markedet for uddannelsesteknologi vokser. Både i forhold til salg, teknologi, distribution og implementering bliver vi i dag anset som en pålidelig spiller på især det østeuropæiske EdTech-marked. Som mindre vækstselskab har det været yderst fordelagtigt for os at danne partnerskaber med nogle af de største spillere i både regionen og verden indenfor både distribution og teknologi.