Efter et rekordstærkt fjerde kvartal, hæver Shape Robotics i dag sine omsætningsforventninger.

Shape Robotics forventer nu at nå en omsætning på 17-18 mio. kroner mod tidligere 14-17 mio. kroner, og svarer dermed til en omsætningsvækst på 180-200% YoY.

Væksten vil stige yderligere det kommende år, og selskabet er dermed foran IPO-forventningerne. Ifm. børsnoteringen i 2020 var målet for 2023 at omsætte for minimum 55 mio. kroner samt have positiv pengestrøm. Nu regner selskabet med, at de allerede i 2022 kan omsætte for 42-47 mio. kroner. En af årsagerne til den stærke vækst, skyldes bl.a. det strategiske opkøb af StoryKids, der har sat fart på omsætningen i fjerde kvartal.

Den danske EdTech-virksomhed vinder kontinuerligt større og større andele af det internationale STEAM-marked. Dermed baner Shape Robotics vejen for det nye robot- og teknologi-marked, som vinder indpas i den internationale undervisningssektor, der efterspørger omkostningseffektive og hurtigt implementerbare løsninger.

I Østeuropa bærer selskabets hovedmarked, Rumænien, den teknologiske førertrøje og har intentionen om at implementere 1.175 SmartLabs på rumænske skoler. Shape Robotics forventer at skulle deltage i implementering heraf som leverandør til projektet, der har en samlet ordreværdi på 420 millioner kroner.

I fjerde kvartal 2021 forventer Shape Robotics en omsætning på ca. 12 millioner kroner, som især skyldes salg af skolerobotten Fable i Danmark, USA og Australien samt et stigende investeringsmomentum for og efterspørgsel efter turn key STEAM Labs i Europa, Mellemøsten og de store oversøiske markeder.