Shape Robotics meddeler i dag, at de har indgået et aftalememorandum med Global Education, som er en del af den største privatskoleoperatør i Sydøsteuropa, Lumina Foundation.

Intentionen med partnerskabet er som udgangspunkt installation af 5 stk. Smart Labs i 4. kvartal 2021 på rumænske skoler. Normalprisen for ét Smart Lab er 95.000 euro, hvorfor 5 stk. Smart Labs svarer til en samlet ordreværdi for Shape Robotics på op imod 3,5 mio. kroner, hvilket potentielt kan gøre aftalen til virksomhedens største ordre til dato.

Lumina driver en række privatskoler i Rumænien og resten af verden, og er således ikke en del af det omtalte ”1.175 stk. Smart Labs” projekt, som Shape Robotics tidligere har været ude at annoncere.

Shape Robotics’ CEO, David Johan Christensen udtaler:

Udover at Shape Robotics forventeligt skal levere til det EU-finansieret projekt i Rumænien, hvor 1.175 offentlige skoler skal have et Smart Lab, ser vi nu også en efterspørgsel fra privatskoler, som ligeledes ønsker at kunne tilbyde deres elever et højteknologisk laboratorium. Smart Lab konceptet står allerede stærkt i Rumænien og vi begynder nu også at se interesse fra andre lande.

Aftalen med Lumina Foundation, er en udvidelse af et allerede eksisterende partnerskab, idet Shape Robotics datterselskab i Rumænien, også faciliteter privatskole-kæden med en abonnementsbetalt online undervisningsplatform kaldet SchoolFlix.