Med stor opbakning fra aktionærerne konstituerede Shape Robotics fredag d. 28/4 en ny bestyrelse, der giver både ballast i form af tung erfaring og en bredde af kompetencer i EdTech-koncernens samlede ledelse.

Som tidligere EVP for Europa, Mellemøsten og Afrika i elektronikgiganten Canon skal Jeppe Frandsen som ny formand for bestyrelsen understøtte Shape Robotics’ ekspansionsplaner i Østeuropa og den kommende opnotering. Vækststrategien anses for fuldt finansieret gennem den stærkt overtegnede aktieemission, hvor der i slutningen af marts blev rejst 36 mio. kr. i vækstkapital. Shape Robotics forventer i regnskabsåret 2023 fortsat at omsætte mellem 130-140 mio. kroner og lande et positivt EBITDA.

2022 blev i sandhed et skelsættende år for Shape Robotics. Foråret bød på et ledelsesskifte og flere opjusteringer samt etablering af partnerskaber med Samsung Electronics, Altex, KnowK og Network One Distribution og opkøb af rumænske Video Technic Systems. I kølvandet på rækken af milepæle valgte Shape Robotics i efteråret at offentliggøre en plan om en notering på hovedmarkedet i løbet af 2023, der skal gøre EdTech-koncernen mere tilgængelig for internationale og institutionelle investorer.

Med en unik produktportefølje og investorernes opbakning til selskabets partnerskabsbaserede vækststrategi udvider Shape Robotics uge for uge forretningen og styrker nu bestyrelsen med relevante kompetencer i form af ny formand og to nye medlemmer, der skal understøtte selskabets vækstplaner og alle bidrage til det næste kapitel i den hurtigt voksende EdTech-virksomheds historie.

Udover Jeppe Frandsen som ny formand er Kasper Holst Hansen og Annette Siewert Lindgreen valgt ind i bestyrelsen. Kasper Holst Hansen er en erfaren iværksætter, som siden 2006 har stiftet en række undervisningsportaler herunder EduLab, der stod bag MatematikFessor, som hurtigt nåede en markedsandel på 75% og blev den mest benyttede læringsportal i Danmark. Annette Siewert Lindgreen har mere end 28 års ledelseserfaring inden for konsulent- og serviceindustrien og styrker Shape Robotics’ bestyrelse med strategiarbejde, international ledelse, fusioner og opkøb, risikostyring samt governance.