Shape Robotics kunne i slutningen af sidste måned fejre tre år som børsnoteret virksomhed, efter selskabet blev børsnoteret den 25. juni 2020.

Dermed blev Shape Robotics faktisk børsnoteret dagen forinden FOM Technologies gik på børsen. Aktierne i Shape Robotics kunne dengang tegnes i kurs 9,8 kroner, og sidenhen har aktien oplevet kurs 30,2 som den højeste lukkekurs til dato, hvilket var så sent som onsdag i sidste uge den 5. juli 2023.

Shape Robotics har været på en imponerende rejse, og har siden børsnoteringen opdaget nye spændende forretningsmuligheder, hvilket har gjort selskabet til en relevant spiller indenfor teknologilokaler til uddannelsesinstitutioner. Her har særligt nøglemarkedet Rumænien spillet en væsentlig rolle, mens selskabet i dag er ved at etablere sig på nye markeder, senest med offentliggørelsen af det forventede opkøb af Skriware i Polen, der i 2022 omsatte for 38 mio. kroner og tilmed leverede et positivt EBITDA på 4,4 mio. kroner.

Børsrejsen for Shape Robotics har været kendetegnet af en række af opjusteringer, der medvirker til, at selskabet er langt foran de forventninger, som de præsenterede ifm. sin børsnotering i 2020. Dengang lød forventningen at nå en omsætning på 55 mio. kroner i 2023, men allerede i 2022 omsatte Shape Robotics for 87,4 mio. kroner, og i dag er forventningen at omsætte for 145-155 mio. kroner i 2023, efter selskabet i sidste måned opjusterede sine forventninger efter en stor ordre.

Shape Robotics står derfor et helt andet sted som virksomhed, end de gjorde i 2020, hvor de omsatte for 6 mio. kroner og primært fokuserede på Fable-systemet. Efter en overtegnet emission tidligere i år, hvor Shape Robotics sikrede ca. 36,9 mio. kroner efter omkostninger, står selskabet i dag i en position, hvor de kan udføre sin plan om ekspansion, et globalt distributionsnetværk samt solid vækst med sorte tal på bunden.

Den flotte udvikling for Shape Robotics har desuden gjort, at de i slutningen af 2022 kunne byde velkommen til en velkendt institutionel investor gennem investeringsforeningen Fundamental Invest, hvor de i samme forbindelse annoncerede planen om det næste skridt som børsnoteret virksomhed; nemlig en oprykning til Nasdaq Main Market Copenhagen, som ventes at ske i slutningen af 2023.

I 2023 har Shape Robotics været den næstmest handlede aktie på First North Danmark år til dato, og ligeledes blevet handlet mere end langt de fleste Small Cap aktier på den danske hovedbørs. Den 25. august 2023 vil selskabet forventeligt præsentere halvårsrapport for 2023.