Shape Robotics meddelte tidligere i august, at de ønskede at overtage EdTech virksomheden StoryKids, som Shape Robotics har samarbejdet med siden 2019.

I dag meddeler Shape Robotics, at de to virksomheder har indgået en købsaftale, så Shape Robotics d. 1. september eller snarest muligt herefter overtager 100% af StoryKids.

Læs også: Shape Robotics vil overtage virksomhed.

Med købet af selskabet vil Shape Robotics styrke sin position i Rumænien hvor der efter planen skal bygges 1.175 robot laboratorier (SmartLabs) på skoler i de kommende år som en del af det EU finansierede Rumænske projekt kaldet “Recovery and Resilience Plan.”

Med en overtagelse af selskabet øges Shape Robotics’ omsætningspotentialet for the rumænske SmartLabs projekt fra 40-75 millioner kroner, som udelukkende omhandlede Fable, til 180‐420 millioner kroner, som både inkluderer Fable og andre EdTech produkter i perioden 2021-2023.

Det er dog væsentligt at bemærke, at omsætningspotentialet er forbundet med en vis usikkerhed, da et komplet skøn over antallet af SmartLabs, der skal implementeres som følge af projektet, ikke kan gives på nuværende tidspunkt på grund af den offentlige indkøbsproces der er knyttet til PNRR og andre interne og eksterne faktorer der kan påvirke projektet.