Shape Robotics meddeler i dag, at de ønsker at overtage EdTech virksomheden StoryKids.

De to selskaber har indgået en hensigtserklæring om køb af hele selskabskapitalen i Storykids med forventning om, at endelig aftale og gennemførelse heraf sker inden for de kommende uger.

Med købet af StoryKids vil Shape Robotics styrke sin position i Rumænien hvor der efter planen skal bygges et betydeligt antal robot laboratorier på skoler i de kommende år. Shape Robotics og StoryKids har samarbejdet siden 2019, hvor StoryKids blev forhandler af Shape Robotics’ produkter i Rumænien.

Der er flere gode årsager til, at Shape Robotics ønsker at købe StoreKidt, herunder:

  • Større ejerskab for SmartLab konceptet, som Fable Robotter er en central del af. Dermed kommer Shape Robotics tættere på slutbrugerne, leverandører og indkøbere i Rumænien.
  • Shape Robotics bliver centralt placeret i Rumænien, der står overfor store investeringer til modernisering og digitalisering.
  • Shape Robotics kan tilbyde komplette SmartLabs løsninger også udenfor Rumænien.
  • SchoolFlix produktet, en online læringsplatform udviklet af StoryKids, vil styrke og udbygge Shape Robotics’ produktsortiment til skolerne.

Med en overtagelse af StoryKids øges Shape Robotics’ omsætningspotentialet for PNRR projektet fra 40-75 millioner DKK, som udelukkende omhandlede Fable til 180‐420 millioner, som både inkluderer Fable og andre produkter i perioden 2021-2023.

Læs også: Shape Robotics: Stort projekt.

Omsætningspotentialet er dog forbundet med en vis usikkerhed, da et komplet skøn over antallet af SmartLabs, der skal implementeres som følge af den Rumænske PNRR, ikke kan gives på nuværende tidspunkt på grund af den offentlige indkøbsproces der er knyttet til PNRR og andre interne og eksterne faktorer der kan påvirke projektet.

Selvom Shape Robotics og StoryKids er enige om de generelle vilkår i købsprocessen, er der stadig ubekendte og processen er endnu ikke afsluttet. Derfor kan ske forsinkelser i processen eller aftalen kan blive helt eller delvist annulleret.