SPENN Technology har i dag offentliggjort deres regnskab for første halvår af 2023, hvor det justerede EBITDA-tab mere end halveres sammenlignet med samme periode sidste år.

EBITDA-resultat er gået fra at være negativt med 22,6 mio. kroner i første halvår 2022 til at være negativt med 9,3 mio. kroner i første halvår 2023. På omsætningssiden kunne selskabet præsentere en stigning fra 70,3 mio. kroner i første halvår 2022 til 93,9 mio. kroner i første halvår 2023, hvorfor SPENN har oplevet vækst på både top- og bundlinjen.

Udviklingen drives primært af Kazang Zambia, der løftede bruttoresultatet med hele 126% ift. samme periode sidste år. Dette skyldes blandt andet de mere end 8.000 nye POS enheder, som selskabet har sat op samt en stigende organisk transaktionsvolumen. Derudover arbejder SPENN løbende på at optimere sine ressourcer for at være mere omkostningseffektive og generere yderligere omsætning til koncernen.

I halvårsregnskabet beskriver SPENN desuden en positiv udvikling på markedet i Rwanda, Tanzania og Nigeria. Isoleret for markedet i Rwanda har man oplevet en vækst på 90% ift. samme periode sidste år, hvor SPENN er repræsenteret med datterselskabet SPENN Rwanda, som SPENN-koncernen har fuldt ejerskab af.

SPENN Technology fastholder sine tidligere udmeldte forventninger, som blev meldt ud ifm. årsrapporten 2022. Disse forventninger indebærer en fortsat høj vækst, som selskabet har formået at levere i 2022 og i første halvår af 2023. Dette gælder både en vækst på eksisterende markeder, men også på nye markeder i anden halvdel af 2023. Det fulde regnskab kan læses gennem dette link.