Trophy Games har her til aften meddelt, at lanceringen af The Ranchers, hvor Trophy Games er publisher, udskydes til første kvartal af 2024. Tidligere forventede selskabet en lancering i tredje kvartal af 2023.

Som en konsekvens af udsættelsen har Trophy Games nedjusteret sine forventninger. Trophy Games budgetterede med, at The Ranchers ville indbringe en omsætning på 10 mio. kroner med et positivt EBITDA på 3,5 mio. kroner og EBT på 3,5 mio. kroner i 2023. Derfor har Trophy Games tilpasset sine forventninger til den forsinkede lancering af The Ranchers, hvorfor selskabet nu forventer at nå en omsætning på 46-55 mio. kroner med et positivt EBITDA på 4,5-10,5 mio. kroner og et EBT på -0,5 til 4,5 mio. kroner.

Den forsinkede lancering af The Ranchers ændrer ikke noget på spillets langsigtede potentiale. Ifølge selskabet øger det potentialet for Trophy Games, da man i den ekstra periode har mulighed for yderligere udvikling af spillet, som finansieres af RedPilz Studio.

Trophy Games beskriver ligeledes, at udsættelsen handler om den rette timing for at lancere spillet med de mest optimale forudsætninger. I starten af det nye år er der bl.a. en stor begivenhed på Steam kaldet Steam Next Fest, som er en god markedsføringsbegivenhed for nye spil. Dertil er annonceomkostningerne i fjerde kvartal som regel høje grundet jul, hvorfor markedsføringskronerne kan nå bredere ud i det nye år.

I meddelelsen fremgår det desuden, at de med The Ranchers gerne vil stå stærkt overfor de to nyligt lancerede spil, Coral Island og Dinkum, som har et estimeret salg på hhv. tæt på 50 mio. kroner og 100 mio. kroner. Begge spil kan til dels sammenlignes med The Ranchers, som nu forventes at blive lanceret i første kvartal af 2024. Afslutningsvis skriver Trophy Games, at udviklingen og væksten for selskabets andre spil går som forventet.