Når du hører vækstbørs eller First North, tænker du nok ikke på udbytte som det første. Særligt én First North aktie udbetaler dog et ganske stort udbytte.

Regnskabssæsonen for årsrapporter er så småt ved at nå sin ende på den danske vækstbørs. De selskaber som forventeligt udbetaler udbytte er dog færdige med at aflægge årsrapporter. Personligt har jeg kendskab til tre selskaber på First North, som ønsker at udbetale udbytte for regnskabsåret 2022.

På trods af at blot tre selskaber ønsker at udbetale udbytte, er der efterhånden en række selskaber på den danske vækstbørs, som leverer positive EBITDA-resultater eller i hvert fald nærmer sig det. Blandt de EBITDA-positive selskaber for regnskabsåret 2022 kan bl.a. nævnes Agillic, Astralis, Erria, FOM Technologies, Freetrailer, Hove, Movinn, Scandinavian Medical Solutions, Trophy Games, WindowMaster, EgnsInvest, Jobindex og Wirtek. De tre sidstnævnte selskaber skal det handle om nu, da det netop er disse selskaber, som vil udbetale udbytte i 2023.

Jobindex udbytte

Året 2022 var godt for Jobindex, hvor de for koncernen realiserede en omsætning på 435,5 mio. kroner med et resultat før renter og skat på 165,7 mio. kroner. Årets samlede resultat endte på 127,8 mio. kroner.

Jobindex er en lidt særskilt dansk aktie, da aktiens free float er meget lavt, og det primære formål ikke virker til at aktionærpleje. Udefra set kan den primære årsag ligne et ønske om at give medarbejderne en platform til at kunne handle aktien. På selskabets hjemmeside fremgår det, at direktøren ejer mere end 91% af aktierne, hvor nuværende medarbejdere ejer over 3% og tidligere medarbejdere ejer over 1%. Det giver meget få aktier for os almindelige privatinvestorer til at han handle med aktien, som er vigtigt at være opmærksom på, hvis man overvejer en investering i Jobindex.

Det ændrer dog ikke på, at Jobindex udbetaler høje udbytter, og har tradition for nærmest at udbetale hele overskuddet som udbytte. For regnskabsåret 2022 har selskabets foreslået at udbetale et udbytte på 140 kroner per aktie svarende til i alt ca. 126 mio. kroner, hvorfor direktøren kan se frem til at modtage et trecifret millionbeløb i udbytte, da han modtager over 91% af dette beløb.

Wirtek udbytte

Wirtek er ikke en udbytteaktie i samme grad som Jobindex. Wirtek kombinerer nemlig udbyttebetaling med en vækststrategi, der inkluderer opkøb, hvorfor selskabet også ønsker at opbygge en større likvid beholdning løbende.

Wirtek realiserede i 2022 en omsætning på 65,7 mio. kroner svarende til en vækst på 45%. Resultatet efter skat endte på 5,1 mio. kroner. Wirtek ønsker at udbetale et samlet udbytte på 3,1 mio. kroner svarende til et udbytte på 0,42 kroner per aktie. Selvom udbyttet målt i kroner er væsentligt lavere end hos Jobindex, skal man sammenligne det på udbytteprocenten, hvor Wirteks forslåede udbytte svarer til en udbytteprocent på 3,4% målt på lukkekursen i 2022.

Udbyttet stemmer dermed overens med Wirteks udbyttepolitik. I udbyttepolitikken fremgår det, at Wirtek stræber efter en udbytteprocent på minimum 2% samt en payout-ratio, der ikke overstiger 75%. Med resultatet på 5,1 mio. kroner og en samlet udbyttebetaling på 3,1 mio. kroner svarer det forslåede udbytte til en payout-ratio på 57%.

Læs også: Wirteks udbytte i 2023.

EgnsInvest udbytte

EgnsInvest Ejendomme Tyskland er en relativ stabil udbytteaktie, og har de seneste mange år udbetalt et årligt udbytte på 2,35 mio. kroner svarende til 1 krone per aktie. Dette gentages igen i år, efter EgnsInvest har forslået at udbetale et udbytte på 1 krone per aktie. Aktien lukkede i kurs 242 i 2022, hvilket svarer til en udbytteprocent på 0,41%.

Gennem EgnsInvest Ejendomme Tyskland kan man blive eksponeret mod boligmarkedet i Berlin, idet selskabet har til formål at eje ejendomme placeret i attraktive kvarterer i Berlin – primært Friedrichshain, Prenzlauer Berg og Charlottenburg. På den måde adskiller EgnsInvest sig også væsentligt for mange af de andre First North selskaber, der i højere grad er kendetegnet ved at være vækst- og skalerbare aktier.

Tilfælles for disse tre aktier er, at de alle har været noteret på First North i mere end et årti. Det er dermed nogle af de selskaber, som har været noteret længst tid på First North.